Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Cenergy Holdings: Ιστορικό νέων παραγγελιών άνω των 3 δισ. ευρώ – Οι επενδύσεις σε υποβρύχια καλώδια και σωλήνες χάλυβα

Cenergy Holdings: Ιστορικό νέων παραγγελιών άνω των 3 δισ. ευρώ – Οι επενδύσεις σε υποβρύχια καλώδια και σωλήνες χάλυβα

Το όριο των 3 δισ. ευρώ ξεπέρασε το ανεκτέλεστο παραγγελιών της εταιρεία Cenergy Holdings στις 30 Σεπτεμβρίου και καθώς η επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας υποβρυχίων καλωδίων συνεχίζεται βάσει προγράμματος, η εταιρεία τροφοδοτεί και νέα επενδυτικά σχέδια στον τομέα των σωλήνων χάλυβα, ώστε να εξυπηρετήσει το αυξανόμενο ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών.

Στο εννεάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 η εταιρεία πέτυχε αύξηση των πωλήσεων 12%, οι οποίες ανήλθαν σε 1,17 δισ. ευρώ, ενώ η λειτουργική κερδοφορία βελτιώθηκε σημαντικά με το αναπροσαρμοσμένο EBITDA να διαμορφώνεται στα 145 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2023 (+53% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο).

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο όμιλος πέτυχε ένα ιστορικά ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών, που ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ» τόνισε ο κ. Αλέξης Αλεξίου, διευθύνων σύμβουλος της Cenergy Holdings, αναφέροντας ότι:

«Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, διατηρήσαμε, και στους δύο τομείς, υψηλή αξιοποίηση της παραγωγικής μας δυναμικότητας σε όλες τις γραμμές παραγωγής, ενώ την ίδια στιγμή η εκτέλεση των έργων που έχουν αναληφθεί συνεχίστηκε απρόσκοπτα. Τα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου μας δίνουν εμπιστοσύνη ότι θα πετύχουμε τους στόχους κερδοφορίας για το 2023, ενώ ταυτόχρονα μας επιτρέπουν αφενός να προγραμματίσουμε νέες επενδύσεις, επωφελούμενοι από τις παγκόσμιες τάσεις (sustainability megatrends) για βιώσιμη ανάπτυξη, και αφετέρου να ενισχύσουμε τη θέση μας ως αρωγός στην πράσινη μετάβαση που συντελείται διεθνώς».

Να σημειωθεί, ότι βάσει των αποτελεσμάτων 9μηνου και τρίτου 3μήνου, η εταιρεία εκτιμά ότι το οικονομικό έτος 2023 επικαιροποιείται και το αναπροσαρμοσμένο EBITDA (προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη) αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 190 και 200 εκατ. ευρώ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις