Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Costa Navarino: Έρχονται νέα ξενοδοχεία και πολυτελείς κατοικίες

Costa Navarino: Έρχονται νέα ξενοδοχεία και πολυτελείς κατοικίες

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το επενδυτικό πλάνο της Costa Navarino, που αναπτύσσεται σε τέσσερις ξεχωριστές περιοχές (Navarino Dunes, Navarino Bay, Navarino Hills και Navarino Blue) συμπληρωματικές μεταξύ τους, μετατρέποντας τη Μεσσηνία σε τοπ προορισμό του luxury τουρισμού.

Σύντομα θα δημιουργηθούν νέα ξενοδοχεία και αθλητικές εγκαταστάσεις στο Costa Navarino, αλλά και πολυτελείς κατοικίες με τιμές που φθάνουν μέχρι τα 3,7 εκατ. ευρώ.

Με την λειτουργία του Mandarin Oriental και της Navarino Agora τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και του W Costa Navarino και των 2 νέων γηπέδων γκολφ στο Navarino Hills, που είχαν προηγηθεί, ολοκληρώθηκε κύκλος επενδύσεων που κατά τη διετία 2022 – 2023 έφθασε τα 250 εκατ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα, το σύνολο των άμεσων επενδύσεων αγγίζει τα 850 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις επενδύσεις τρίτων στο real estate ξεπερνά τα 1,25 δισ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση όλων των περιοχών οι συνολικές επενδύσεις (άμεσες και έμμεσες) αναμένεται να φτάσουν τα 2,5 δισ. ευρώ.

Τα προσεχή σχέδια

Η επόμενη φάση επενδύσεων αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής Navarino Hills με επιπλέον τουριστικές υποδομές που ενισχύουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Επίσης, η μελλοντική ανάπτυξη περιλαμβάνει την περιοχή Navarino Blue, στην περιοχή του Ριζόμυλου, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Στόχος είναι να αναπτυχθούν εκεί θεματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα που θα προσφέρουν πληθώρα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας.

Το Mandarin στην Ελλάδα

Σημαντική άφιξη των ημερών αποτέλεσε το Mandarin Oriental, Costa Navarino, που ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 15 Αυγούστου 2023 στην μαγευτική περιοχή Navarino Bay των 1.400 στρεμμάτων, αποτελώντας το πρώτο Mandarin Oriental στην Ελλάδα.

Το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές resort περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα. Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός από τα γραφεία Tombazis & Associates Architects και K-Studio, ακολουθεί τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης της Costa Navarino και συνδυάζει αρμονικά τις φυτεμένες στέγες -πλήρως εναρμονισμένες με τη φυσική τοπογραφία της περιοχής- με τη χρήση τοπικών υλικών.

Μεταξύ άλλων τo νέο resort διαθέτει πέντε εστιατόρια και μπαρ, μεταξύ των οποίων: το Oliviera Restaurant, με έμφαση στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα που εμπνέεται από την τοπική κουλτούρα, το Tahir Restaurant που επικεντρώνεται στη λεβαντίνικη κουζίνα και το Pizza Sapienza by Daniele Cason, που προβάλει την αυθεντική ιταλική κουζίνα.

Navarino Agora

Επίσης, στην περιοχή Navarino Bay, φέτος τον Ιούλιο λειτούργησε η Navarino Agora, ένας διαδραστικός, πολυπολιτισμικός χώρος, ανοικτός σε όλους όσοι ζουν ή επισκέπτονται τη Μεσσηνία.

Ο νέος μικρόκοσμος συνδυάζει περισσότερα από 20 καταστήματα, εστιατόρια, street food, θερινό σινεμά κι εμπειρίες VR με ένα ευρύ πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων με μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης και βιβλίου, bazaar αντικών και πολλές ακόμη εκδηλώσεις.

Από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου η Navarino Agora φιλοξενεί την έκθεση “Young Artists” σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και περιλαμβάνει περισσότερα από 60 έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, που έχουν δημιουργήσει φοιτητές/φοιτήτριες και απόφοιτοι της Σχολής, και τα οποία διατίθενται προς έκθεση και πώληση.

Ολιστική εμπειρία

Να σημειωθεί, ότι στην περιοχή Navarino Bay λειτουργούσαν ήδη το W Costa Navarino (άνοιξε το 2022), το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες και εφήβους που έχουν κλείσει το 12ο έτος της ηλικίας τους. Μέσα στο 2023 λειτούργησε ακόμη το νέο Watersports Center, το οποίο προσφέρει πληθώρα θαλάσσιων αθλημάτων όπως windsurf, waterski, καγιάκ και SUP, καθώς και kitesurfing, wake surfing και wing foiling.

Στο Navarino Bay βρίσκεται επίσης το γήπεδο 18 οπών Bay Course, που σχεδιάστηκε από το διάσημο αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ, Robert Trent Jones Jr., καθώς και το υπόσκαφο Bay Clubhouse.

Navarino Hills

Αναφορικά με τις υπόλοιπες περιοχές της Costa Navarino σε κοντινή απόσταση από το Navarino Bay βρίσκεται το Navarino Hills, με δύο γήπεδα 18 οπών σε συνολική έκταση 1.250 στρεμμάτων.

Τα γήπεδα International Olympic Academy Golf Course και The Hills Course λειτούργησαν το 2022 και είναι σχεδιασμένα από τον δύο φορές πρωταθλητή Masters και θρύλο του Ryder Cup, José Mariá Olazábal, σε μία μαγευτική τοποθεσία με πανοραμική θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος.

Navarino Dunes

Να σημειωθεί, ότι στην πρώτη περιοχή ανάπτυξης, το Navarino Dunes, βρίσκονται τα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort, Costa Navarino. Επίσης, το γήπεδο 18 οπών The Dunes Course, το Mouratoglou Tennis Center με 12 γήπεδα τένις, 2 νέα γήπεδα pickleball και 3 νέα γήπεδα padel, το νέο NBA Basketball School Costa Navarino, καθώς και πληθώρα επιλογών σε αθλητικές, υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες.

Νέο οικιστικό πρόγραμμα

Σημαντικός τομέας ανάπτυξης αποτελούν οι Costa Navarino Residences, πολυτελείς κατοικίες που διατίθενται προς πώληση, έχοντας ήδη ολοκληρωθεί συμβόλαια από Έλληνες και ξένους, που έχουν «μαγευτεί» από την τοποθεσία.

Στην Costa Navarino υπάρχουν 4 διαφορετικές περιοχές: Sea Dunes, Olive Grove, Rolling Greens, Valley Greens και στις οποίες είναι διαθέσιμοι 3 τύποι κατοικιών: “off-plan” (από τα σχέδια), “turn key” (με το κλειδί στο χέρι) και branded διαμερίσματα

Tο εύρος τιμών (σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα) κυμαίνεται από €3.750.000 για τις “custom” κατοικίες, από €1.400.000 για τις “turn key” κατοικίες και από €770.000 για τα branded διαμερίσματα.

Οι βίλες στη γειτονιά Rolling Greens πωλήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο από το λανσάρισμά τους, με τη ζήτηση να ξεπερνά την προσφορά, ενώ μέσα στο 2023 παραδίδονται οι πρώτες κατοικίες.

Σε συνέχεια της αυξανόμενης ζήτησης, επισπεύσθηκε το λανσάρισμα της νέας γειτονιάς Valley Greens με turn-key villas, μέσα στο καλοκαίρι, με πολύ θετική ανταπόκριση.

Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών επωφελούνται από μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης (property και facility management), και ενοικίασης, καθώς και προνομιακή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino.

Το αποτύπωμα στη Μεσσηνία

Σημαντική επίδραση στην ελληνική οικονομία έχουν οι επενδύσεις της Costa Navarino, με τη συμμετοχή τους στο ΑΕΠ της Μεσσηνίας να ανέρχεται στο 11% (2006-2022).

Πλέον, οι άμεσες θέσεις εργασίας ξεπερνούν τις 2.500, ενώ με την ολοκλήρωση όλων των περιοχών θα ξεπεράσουν τις 6.600 (11.000 μαζί με τις έμμεσες).

Ο όμιλος δίνει έμφαση σε πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης, καθώς πάνω από 8% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης που ξεπερνά τα 850 εκατ. ευρώ έως σήμερα, έχει δοθεί σε υποδομές για το περιβάλλον, από το σχεδιασμό μέχρι και τη λειτουργία.

Όπως διαβεβαιώνουν από την Costa Navarino και όπως διαπιστώνει και ο ίδιος ο επισκέπτης, δημιουργούνται υποδομές που διαφυλάσσουν και προβάλλουν το φυσικό πλούτο και την αυθεντική φυσιογνωμία της περιοχής. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν έκταση μικρότερη σχεδόν από το μισό της επιτρεπόμενης από το νόμο, με περίπου το 90% της συνολικής έκτασης να καλύπτεται από φυσικό ή οργανωμένο πράσινο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις