Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Deal 1,2 εκατ. ευρώ στην Πληροφορική: Η Entersoft απέκτησε την SW RetailSoft – Η σχέση με Gucci και Ralph Lauren

Deal 1,2 εκατ. ευρώ στην Πληροφορική: Η Entersoft απέκτησε την SW RetailSoft – Η σχέση με Gucci και Ralph Lauren

Με σκοπό την επέκταση της παρουσίας της στο χώρο του λογισμικού εντατικής λιανικής και ιδιαίτερα στην αγορά των super markets, mini markets και πολυκαταστημάτων η Entersoft υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό για την εξαγορά του 100% των μετοχών της SW RetailSoft ΑΕ, που εδρεύει στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Στο πελατολόγιό της εξέχουσα θέση έχει ο κλάδος της μόδας, καθώς πελάτες της είναι μεγάλα ονόματα όπως Ralph Lauren, Attrativo, Gucci κ.λπ.

Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, συμφωνήθηκε η καταβολή earnout bonus ανάλογα με την επίτευξη στόχων εσόδων και κερδοφορίας για το έτος 2023. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Entersoft.

Λιανική και μόδα

Η RetailSoft διαθέτει ισχυρή τεχνογνωσία στην υλοποίηση έργων και στην υποστήριξη 24/7 απαιτητικών οργανισμών λιανικής, καθώς και πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών που αριθμεί περισσότερους από 40 συνεργάτες.

Πελάτες της είναι μερικές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες Super Market της χώρας όπως LIDL, MyMarket, Γαλαξίας, Θανόπουλος, Χαλκιαδάκης, ΣΥΝΚΑ Κρήτης, Retail&More (Carrefour), Βιολογικό Χωριό καθώς και άλλες εταιρείες με σημαντικές δραστηριότητες λιανικής όπως ΑΝΕΚ Lines, HONDOS CENTER, Gucci, Adidas, Ralph Lauren, AXF Attrativo, Perfect Toys κ.α.

Ο συνολικός τζίρος για το σύνολο του 2022 ανήλθε σε περίπου 1,45 εκατ. ευρώ, ενώ τα Κέρδη Προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 0,2 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία εμφανίζει θετικό καθαρό ταμείο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις