Σάββατο, 24 Φεβ.
17oC Αθήνα

Dimand: Με χρηματοδότηση αποκτά ακίνητο που ανήκε στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία – Οι όροι και τα σχέδια αξιοποίησης

Dimand: Με χρηματοδότηση αποκτά ακίνητο που ανήκε στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία – Οι όροι και τα σχέδια αξιοποίησης

Σε επένδυση ύψους 152,22 εκατ. ευρώ, που εντάσσεται στον πυλώνα «Πράσινη Μετάβαση» του «Ελλάδα 2.0» και αφορά την απόκτηση ακινήτου που ανήκε στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία προχωρά η Dimand, μέσω της θυγατρικής της IQ Athens ΜΑΕ.

Το επενδυτικό σχέδιο, του εν λόγω ακινήτου από την Dimand θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους ευρώ 106,44 εκατ., με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε ποσοστό 40% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 70% του κόστους του επενδυτικού προγράμματος.

Ειδικότερα η Alpha Bank προχώρησε στην υπογραφή δανειακής σύμβασης με την IQ ATHENS Μ.Α.Ε. («IQ ATHENS»), 100% θυγατρική του ομίλου Dimand, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) – Ελλάδα 2.0. Η χρηματοδότηση αφορά στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για την αγορά ακινήτου στον Ελαιώνα και την ανάπτυξη σύγχρονου συγκροτήματος γραφείων, το οποίο θα περιλαμβάνει κτήρια βελτιωμένης ενεργειακής συμπεριφοράς και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Πώς θα είναι το νέο έργο

Το έργο αφορά στην ανέγερση και ανακαίνιση συνολικά 10 κτιρίων, με σκοπό την εκμίσθωσή τους. Η συνολική επιφάνειά τους πρόκειται να ανέλθει σε 79.202 τ.μ., εκ των οποίων τα 47.007 τ.μ. αφορούν ανωδομή και τα 32.195 τ.μ. αφορούν τα υπόγεια, σε οικόπεδο, συνολικής επιφανείας 49.125,42 τ.μ.

Η ανάπτυξη στοχεύει στην πιστοποίηση LEED στο υψηλό επίπεδο GOLD και φέρει προδιαγραφές ενεργειακής βαθμολογίας κατά ΚΕΝΑΚ Α+. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εγκατάσταση συστημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης, σε υλικά χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, στην αναβαθμισμένη ποιότητα εσωτερικού περιβάλλοντος και την υγεία και ευεξία των χρηστών.

Το εν λόγω οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Ιεράς Οδού, Χαρτεργατών και Αγίου Πολυκάρπου, στην περιοχή Ελαιώνας του Δ. Αθηναίων, ανήκε στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία, περιλαμβάνοντας συγκρότημα βιομηχανικών κτιρίων, κτιρίων παραγωγής και αποθηκών.

Ποια είναι

Η IQ ATHENS ανήκει 100% στον όμιλο της DIMAND, η οποία ως μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, από την αρχή της λειτουργίας της, το 2005, έχει ενσωματώσει τη φιλοσοφία των «πράσινων» κτιρίων στον πυρήνα της δραστηριότητάς της, δημιουργώντας μία νέα αγορά στο Real Estate και αποτελώντας πρότυπο διεθνώς.

H επιχειρηματική της δραστηριότητα εστιάζεται στην υλοποίηση αστικών αναπλάσεων μεγάλου μεγέθους, σύγχρονων βιοκλιματικών κτιρίων γραφείων και σύνθετων έργων μικτών χρήσεων, ενώ έχει αναπτύξει το 44% των πράσινων κτιρίων στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένα με LEED BD+C.

Η επένδυση υλοποιείται με δανειοδότηση στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις