Κυριακή, 3 Μαρ.
15oC Αθήνα

ELPEDISON: Μη δεσμευτική Δοκιμή Αγοράς (Market Test) για το έργο «Thessaloniki FSRU»

ELPEDISON: Μη δεσμευτική Δοκιμή Αγοράς (Market Test) για το έργο «Thessaloniki FSRU»
Φωτογραφία-iStock

Την μη δεσμευτική δοκιμή αγοράς ανακοίνωσε η ELPEDISON για την πλωτή μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου «Thessaloniki FSRU».

Όπως ανακοίνωσε η ELPEDISON μετά την έγκριση των κατευθυντήριων οδηγιών της μη δεσμευτικής φάσης της δοκιμής αγοράς από τη ΡΑΑΕΥ, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για δέσμευση δυναμικότητας και υπηρεσιών στο νέο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Το “Thessaloniki FSRU” περιλαμβάνει έναν υπεράκτιο τερματικό σταθμό ΥΦΑ αποτελούμενο από δύο πλοία, ένα FSRU (Floating Storage and Regasification Unit) και ένα FSU (Floating Storage Unit), το οποίο βρίσκεται στον Θερμαϊκό κόλπο σε απόσταση 4,4 χλμ. από το σημείο προσαιγιάλωσης του υποθαλάσσιου αγωγού Φ.Α.

Τα δύο πλοία, θα έχουν συνδυασμένη αποθηκευτική ικανότητα μεταξύ 250.000 m3 και 280.000 m3, ενώ η ονομαστική ικανότητα αεριοποίησης θα είναι περίπου 150 GWh/ημέρα.

«Το Thessaloniki FSRU, λόγω της στρατηγικής του θέσης, θα συμβάλλει στην ασφάλεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο της Βόρειας Ελλάδας και ολόκληρης της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και στη διαχείριση των συμφορήσεων στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, αποτελώντας ένα νέο ευέλικτο και ασφαλές σημείο εισόδου φυσικού αερίου στη χώρα», τονίζει η ELPEDISON.

Η προθεσμία για την υποβολή των Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος λήγει στις 12/01/2024.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις