Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Easyjet: Νέες εξελίξεις! Ο sir Στ. Χατζηιωάννου μείωσε στο 15% τη συμμετοχή του στην εταιρεία του

Easyjet: Νέες εξελίξεις! Ο sir Στ. Χατζηιωάννου μείωσε στο 15% τη συμμετοχή του στην εταιρεία του

Αντιμέτωπος με συρρίκνωση του ποσοστού του στην easyjet στο 15,3%, βρέθηκε ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου, μετά από την ολοκλήρωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.  Από τον περασμένο Ιούνιο, που ο ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους είχε υποστεί μία ακόμα μείωση της συμμετοχής του – με αποτέλεσμα να κατέχει μόνο το 30% του ποσοστού –  μεσολάβησε η υγειονομική κρίση. 

Εκτός από τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του, ο sir Χατζηιωάννου το ίδιο διάστημα, είχε να αντιμετωπίσει και τις αλληλοκατηγορίες με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, επειδή τους επέκρινε για την κακή πολιτική, που άσκησαν το κρίσιμο αυτό διάστημα.  Κι ενώ οι εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο ήταν ραγδαίες, την ίδια στιγμή ο ίδιος είχε να αντιμετωπίσει και τη Δικαιοσύνη, επειδή ξέσπασε σκάνδαλο υποκλοπής προσωπικών στοιχείων των επιβατών της easyjet.

Γιατί μειώθηκε στο 15% το ποσοστό του

Για να ανταπεξέλθει η easyjet στην κατακόρυφη πτώση των εσόδων της, λόγω των απαγορεύσεων στις αερομεταφορές, προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,2 δισ. λίρες.   Σε αυτή την αύξηση ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας επέλεξε να μην συμμετάσχει, με αποτέλεσμα το ποσοστό του να υποστεί dilution, σύμφωνα με την Telegraph.

Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις, έχουν ως αποτέλεσμα ο sir Στ. Χατζηιωάννου, να χάνει το δικαίωμα του βέτο επί των βασικών αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου.

Η εξέλιξη αυτή, αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στην ιστορία του, καθώς η easyjet, αποτελεί δικό του δημιούργημα, όταν 26 χρόνια με την εμφάνισή της, άλλαξε τα δεδομένα στις αερομεταφορές.

Απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου, ο 54χρονος επιχειρηματίας, ζει στην Αγγλία.  Αρχικά ασχολήθηκε με την ναυτιλιακή εταιρεία του πατέρα του και αργότερα το 1995 ίδρυσε την εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet. Έχει ιδρύσει επίσης τις εταιρείες: EasyCar, EasyValue, EasyMoney, EasylnternetCafe και EasyCruiseOne. Ο Στέλιος Χατζηιωάννου θεωρείται ένας από τους πλουσιότερος Ελληνοκύπριους επιχειρηματίες με την περιουσία του να ανέρχεται περίπου στα 1,45 δισ. δολάρια.  Τον τίτλο του ιππότη (ΣΕΡ) τον έλαβε το 2006 από την Βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα.

Από το 2009 διατελεί ως Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κύπρου στο Πριγκιπάτο του Μονακό, , ενώ έχει ιδρύσει και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Stelios Philanthropic Foundation.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις