Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

El AL: Εκρηκτική αύξηση ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος από Ισραηλινούς

El AL: Εκρηκτική αύξηση ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος από Ισραηλινούς

Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνεται το ενδιαφέρον από το Ισραήλ για την τουριστική αγορά της Ελλάδα, τοποθετώντας πλέον την Αθήνα και την Κρήτη στους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Ισραηλινών, ενώ σταδιακά το ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για άλλους προορισμούς.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων σε ειδική εκδήλωση  για τον εορτασμό των 75 χρόνων από την ίδρυση της EL AL, του εθνικού αερομεταφορέα του Ισραήλ.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, η ισραηλινή αγορά καταγράφει ρεκόρ ανάπτυξης, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ταξιδιωτών από τη χώρα της Μέσης Ανατολής να ξεπερνά ήδη τις 200.000 για το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά τις 20.000 σε εβδομαδιαία βάση.

Υπεροχή

 «Για την Αθήνα το Ισραήλ είναι η 8η μεγαλύτερη διεθνής αγορά που συνδέεται με το αεροδρόμιο της πόλης μέσω απευθείας πτήσεων, σημειώνοντας για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου άνοδο 68% σε σχέση με το 2019 σε όρους επιβατικής κίνησης, η οποία τελικά ξεπέρασε τους 457 χιλιάδες ταξιδιώτες», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Σε σχέση με τα στοιχεία αφίξεων ξένων τουριστών στην Αθήνα, για το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, οι επισκέπτες από το Ισραήλ, σε αριθμό, είναι στην 7η θέση, καταγράφοντας τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε επιβατική κίνηση και τουριστικές αφίξεις.

Μάλιστα η επιβατική κίνηση από την χώρα της Αν. Μεσογείου ενισχύθηκε 6 φορές από το 2009 μέχρι το 2022 και ως εκ τούτου οι 62 χιλιάδες Ισραηλινοί που επισκέπτονταν την ελληνική πρωτεύουσα, σήμερα έχουν πολλαπλασιαστεί με τον αντίστοιχο αριθμό να υπερβαίνει σήμερα τους 581 χιλιάδες.

Προφίλ

Σε ό,τι αφορά το προφίλ των Ισραηλινών, ταξιδεύουν στην Ελλάδα κατά κύριο λόγο για διακοπές (81%), ενώ σημαντικό μερίδιο των ταξιδιών πραγματοποιείται τόσο για επαγγελματικούς λόγους (9%), όσο και για επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς (9%). Στην Ελλάδα μένουν κατά μέσο όρο 8 ημέρες, ταξιδεύουν από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 2 φορές σε ετήσια βάση και κλείνουν τα εισιτήριά τους 43 ημέρες περίπου πριν από την ημερομηνία αναχώρησης.

Από αριστερά: Mrs Oranit Beit Halachmi, Senior Director for Central-West Europe & Africa, Mr Kobi Golan, AVP Global Operations, EL AL, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Mr Noam Katz, Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Mr Rami Holtzman, Head of Global Sales, TAL Aviation, κ. Μαρία Μαστοράκη, Country Manager Greece, TAL Aviation και κ. Σάρα Προφέτα, Key Account Manager, TAL Aviation

 

«Το Ισραήλ είναι μια από τις κύριες πηγές τουρισμού για την Ελλάδα και η Ελλάδα είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμούς για τους Ισραηλινούς. Η συνεργασία μας με την EL AL και τις θυγατρικές της είναι κομβικής σημασίας και μπαίνει σε μια νέα εποχή. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αναδειχθεί στον Νο1 προορισμό για τους Ισραηλινούς, όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά για όλη τη διάρκεια του χρόνου, δεδομένου ότι η χώρα μας είναι ένας 12μηνος προορισμός», τόνισε ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ο οποίος διατηρεί ένα γραφείο στην πόλη του Τελ Αβίβ.

Ενδιαφέρον

Όπως ανέφερε ο Κόμπι Γκολάν, Assistant Vice President for Global Operations της Ισραηλινής εταιρείας “flag carrier”, πριν από την πανδημία η εταιρεία πραγματοποίησε 882 πτήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στα ελληνικά νησιά, ενώ το 2023. Μέχρι σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 1.056 πτήσεις, αναδεικνύοντας τη μεγάλη ανάπτυξη που καταγράφει ο εθνικός αερομεταφορέας του Ισραήλ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ωστόσο προς ώρας ανάπτυξη προς άλλους ελληνικούς προορισμούς δεν αναμένεται.

Στο κέντρο διακρίνονται: Mr Kobi Golan, AVP Global Operations, EL AL, Mr Noam Katz, Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και κ. Στέλιος Φλαμουράκης, Station Manager, El Al

 

Ο εορτασμός

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Mrs Oranit Beit Halachmi, Senior Director for Central-West Europe & Africa, ο Mr Kobi Golan, AVP Global Operations, EL AL, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο  Mr Noam Katz, Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα ο Mr Rami Holtzman, Head of Global Sales, TAL Aviation η κ. Μαρία Μαστοράκη, Country Manager Greece, TAL Aviation η κ. Σάρα Προφέτα, Key Account Manager, TAL Aviation ο  κ. Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ  και ο κ. Στέλιος Φλαμουράκης, Station Manager, El Al. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις