Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Emirates: Η Ελλάδα μέρος της αναπτυξιακής στρατηγικής – Τα σχέδια του νέου διευθυντή για αεροπορική σύνδεση με Ντουμπάι

Emirates: Η Ελλάδα μέρος της αναπτυξιακής στρατηγικής – Τα σχέδια του νέου διευθυντή για αεροπορική σύνδεση με Ντουμπάι

«Η Ελλάδα ήταν πάντα μια στρατηγική αγορά για εμάς και η επιστροφή των δραστηριοτήτων μας στα προ πανδημίας επίπεδα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της αγοράς».

Τα παραπάνω ανέφερε ο νέος διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία, Ibrahim Ghanim, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας την προτεραιότητα που δίνει στη διασύνδεση της χώρας μας με το Ντουμπάι.

Ειδικότερα, όπως τόνισε: «Ως Διευθυντής για την Ελλάδα και την Αλβανία, πρωταρχικός μου στόχος είναι να διατηρήσω την ισχυρή σχέση μεταξύ Ντουμπάι και Ελλάδας, καθώς και τις καθημερινές πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μεταξύ Ελλάδας, Ντουμπάι και ΗΠΑ, συνδέοντας τη χώρα με διεθνείς επιχειρηματικούς και οικονομικούς κόμβους καθώς και με προορισμούς αναψυχής. Οι καθημερινές μας πτήσεις προσφέρουν στους επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς Ελλάδα περισσότερες επιλογές και συνδεσιμότητα με τους αγαπημένους τους προορισμούς διακοπών, όπως το Ντουμπάι και οι ΗΠΑ, ενώ οι διεθνείς επιβάτες θα επωφεληθούν επίσης από την αυξημένη συνδεσιμότητα με την Ελλάδα».

Η παρουσία στην ελληνική αγορά

Το 2022 η Emirates κατέγραψε δυναμική παρουσία στην Ελλάδα, έχοντας επαναφέρει τις καθημερινές πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι, και διατήρησε το δυναμικό δίκτυο εμπορευματικών αερομεταφορών, μεταφέροντας πάνω από 11.900 τόνους φορτίου από και προς τη χώρα. Η αεροπορική εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά εμπορευματικών αερομεταφορών στην Ελλάδα εδώ και 8 συναπτά έτη (2015-2022).

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, έχει αυξήσει την αερομεταφορά ευπαθών προϊόντων από και προς την Αθήνα σε ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 55% της συνολικής χωρητικότητας. Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της τοπικής κοινωνίας, συνδέοντας την Ελλάδα με το Ντουμπάι, με τις ΗΠΑ, καθώς και με περισσότερους από 130 παγκόσμιους προορισμούς, ενισχύοντας την εμπορική και την τουριστική δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι η Emirates διαθέτει απευθείας καθημερινές πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ντουμπάι από το 1996, ενώ από τον Μάρτιο του 2017, συνδέει την Ελλάδα με το Νιούαρκ των ΗΠΑ με απευθείας, καθημερινά, δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με αεροσκάφη τύπου Boeing 777.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις