Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Emirates: Ρεκόρ κερδών το 2022 – Μεγάλη αύξηση στα ταξίδια παγκοσμίως

Emirates: Ρεκόρ κερδών το 2022 – Μεγάλη αύξηση στα ταξίδια παγκοσμίως

Εκρηκτική άνοδο της τάξης του 81%, λόγω της ισχυρής αύξησης της ζήτηση των επιβατών για ταξίδια παγκοσμίως μετά την άρση σχεδόν όλων των ταξιδιωτικών περιορισμών, πέτυχε το 2022 ο όμιλος Emirates, καταγράφοντας την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία του, με κέρδη ύψους 10,6 δισ. AED (2,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

Σύμφωνα με τον απολογισμό του 2022, ο όμιλος Emirates κατέγραψε έσοδα ύψους 119,8 δισ. AED (32,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Το οικονομικό έτος κλείνει με ιστορικό ρεκόρ σε ταμειακό υπόλοιπο ύψους 42,5 δισ. AED (11,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

Όσον αφορά τη μερισματική πολιτική, ο όμιλος έχει ανακοινώσει την καταβολή μερίσματος ύψους 4,5 δισ. AED (1,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στην επενδυτική εταιρεία ICD (Investment Corporation of Dubai).

Ο πρόεδρος αποδίδει τις επιδόσεις – ρεκόρ του ομίλου και τη επιτυχημένη στρατηγική του στην ηγεσία της Αυτού Υψηλότητας Σεϊχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, καθώς και στις προοδευτικές πολιτικές του Ντουμπάι.

 

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης, ο όμιλος προχώρησε σε επέκταση των δραστηριοτήτων στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας, νέες λειτουργίες εμπορευματικών μεταφορών στη Γερμανία και τον Καναδά και απόκτηση της πλήρους ιδιοκτησίας των υπηρεσιών εξυπηρέτησης εδάφους στη Βραζιλία.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις