Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

EnvolveXL: Νέες ευκαιρίες για τις νεοφυείς επιχειρήσεις – Θα υποστηριχθούν 100 εταιρείες με ελληνικά στοιχεία

EnvolveXL: Νέες ευκαιρίες για τις νεοφυείς επιχειρήσεις – Θα υποστηριχθούν 100 εταιρείες με ελληνικά στοιχεία

Το EnvolveXL, ένα νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων, το οποίο θα υποστηρίξει 100 νεοφυείς επιχειρήσεις την επόμενη πενταετία, που έχουν ιδρυθεί από ελληνικές ομάδες δημιούργησε το Envolve Entrepreneurship, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτομίας με έδρα την Ελλάδα και διεθνή δραστηριότητα

Στόχος του EnvolveXL είναι να προωθήσει την ψηφιακή και βιώσιμη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε εκπροσώπους του Τύπου το Envolve Entrepreneurship.

Όροι συμμετοχής

Προϋπόθεση για να χρηματοδοτηθούν οι 100 νεοφυείς επιχειρήσεις είναι να έχουν ιδρυθεί από ελληνικές ομάδες ανά τον κόσμο ή να έχουν έδρα την Ελλάδα. Σε κάθε κύκλο, το πρόγραμμα θα υποδέχεται 20 ομάδες που θα συμμετέχουν σε ένα εντατικό πρόγραμμα επιτάχυνσης, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υποστήριξη από το στάδιο του σχεδιασμού της ιδέας μέχρι και το στάδιο της επένδυσης, ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια, συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκδηλώσεις δικτύωσης και προώθησης, mentoring, καθώς και ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Ο υποστηρικτής

Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση και υποστήριξη του Libra Philanthropies (https://libraphilanthropies.org/), έχει ως απώτερο στόχο το μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας σε ένα διεθνές υπόδειγμα καινοτομίας. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο EnvolveXL, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2024, στον ακόλουθο σύνδεσμο https://envolveglobal.org/envolveXL/apply.

Το όραμα

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Managing Director του Envolve Entrepreneurship επισήμανε ότι, όσο το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξελίσσεται, τόσο οφείλουμε να διασφαλίσουμε τη διαρκή υποστήριξή του και τη διάθεση, ολοένα και περισσότερων πόρων. Όραμα του Envolve είναι να αποτελέσει έναν κόμβο καινοτομίας, μέσω του οποίου θα αναδεικνύονται οι ηγέτες και οι ηγέτιδες που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην οικονομία του αύριο. Αναζητούμε 100 δυναμικές ομάδες που, δρώντας ως καταλύτες, θα επιφέρουν την αλλαγή μέσω νέων οικονομικών μοντέλων και αλλάζουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις παγκοσμίως, εστιάζοντας στην ψηφιακή μετάβαση και τη βιωσιμότητα.

Η μετεξέλιξη

Το 2012 ιδρύθηκε το Hellenic Entrepreneurship Award (HEA), το οποίο μετονομάστηκε σε Envolve Award Greece το 2018, αποτελώντας το κεντρικό (flagship) πρόγραμμα του Envolve Entrepreneurship. Το Envolve έχει υποστηρίξει μέσω του EAG 37 καινοτόμες επιχειρήσεις από 20 διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, προσφέροντας χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 6.000.000 ευρώ, ενώ η αποτίμησή τους αγγίζει τα 860.000.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη μερικών εκ των πιο επιτυχημένων νεοφυών εταιρειών του Ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, όπως η Blueground, η RTsafe, η Apifon, η PD Neurotechnology, η Ferryhopper, η Carge, η CollegeLink και άλλες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις