Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Folli Follie: Τα σχέδια για Jack & Jones και Nike – Στα σκαριά η έλευση γαλλικής αλυσίδας ενδυμάτων

Folli Follie

Ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η εξυγίανσή της, η Folli Follie αξιοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ανοίγοντας νέα εμπορικά καταστήματα στο χώρο της ένδυσης. Τις προηγούμενες ημέρες «άνοιξε» ένα ακόμη κατάστημα της δανέζικης αλυσίδας με είδη ανδρικής ένδυσης Jack & Jones στο Χαλάνδρι, ενώ σύμφωνα με το πλάνο ανάπτυξης, στο δίκτυο θα προστεθούν 18 ακόμη καταστήματα μέχρι τις αρχές του 2024.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία Folli Follie διαπραγματεύεται με 2 γαλλικές εταιρείες ένδυσης, για την αυτόνομη ανάπτυξη των σημάτων τους στη χώρα μας, με τη μία απ’ αυτές να βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2022, έτσι ώστε η ανάπτυξη του γαλλικού δικτύου να ξεκινήσει στη χώρα μας από το 2023.

Πάλι από τον τομέα ειδών ένδυσης, η Folli Follie αναπτύσσει ακόμη το δίκτυο καταστημάτων Collective, ενώ μέχρι τέλος του 2025 θα έχει ισχύ η συμφωνία με τον πολυεθνικό κολοσσό Nike για το κατάστημα στο Σύνταγμα, που αποτελεί το μεγαλύτερο της αλυσίδας σε πωλήσεις.

Τα σχέδια για Jack & Jones

Η δανέζικη φίρμα ανδρικών ενδυμάτων Jack & Jones αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα του ομίλου για την ελληνική αγορά. Αυτή τη στιγμή, υπό την ομπρέλα του FF Group, λειτουργούν ήδη καταστήματα σε Καλλιθέα, Νέα Ερυθραία και Περιστέρι και Sofia Mall, ενώ το Χαλάνδρι, αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη. Εντός του 2022 άνοιξαν επίσης καταστήματα σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και Πειραιά. Ρούχα ωστόσο της σειράς διατίθενται και σε επιλεκτικά σημεία πώλησης, στην ελληνική αγορά.

Η ιστορία της Jack & Jones ξεκίνησε το 1990, όταν ο δανέζικος όμιλος Bestseller έστειλε σε μια έκθεση μόδας στο Όσλο, μια μικρή συλλογή που απευθυνόταν στον νέο άνδρα, με εξαιρετική αποδοχή. Χρειάστηκε μια δεκαετία για να αναπτυχθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς και να καταστεί η φίρμα συνώνυμο των jeans και denim, φθάνοντας σήμερα να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ανδρικών ενδυμάτων στην Ευρώπη, με δίκτυο που αριθμεί περί τα 1.000 καταστήματα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις