Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Foodlink: Τέλος στο deal με Δελατόλα – «Ναυαγεί» το σχέδιο για τον μεγαλύτερο όμιλο logistic

Foodlink: Τέλος στο deal με Δελατόλα – «Ναυαγεί» το σχέδιο για τον μεγαλύτερο όμιλο logistic

Η Foodlink, εισηγμένη στην ΕΝ.Α του Χρηματιστηρίου Αθηνών με δραστηριότητα από το 1997 στον κλάδο των Third-Party Logistics διέκοψε τις διαπραγματεύσεις περί συγχωνεύσεως με τον όμιλο Δελατόλας, με δραστηριότητα σε παρεμφερείς τομείς όπως μεταφορών, μετακόμισης, logistics, courier.

Οι δύο πλευρές σχεδίαζαν να δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο όμιλο logistics, όπως είχαν ανακοινώσει, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για εξαγορά με συγχώνευση από τη Foodlink των εταιρειών Δελατόλας Μεταφορών, Δελατόλας Ταχυμεταφορική και Easy Transport.

Η Foodlink, μητρική εταιρεία του ομίλου FDL, με θυγατρικές την Diapo και την DOTLink και πρόεδρο τον κ. Βασίλειο Καρακουλάκη, εισήγαγε τις μετοχές της στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών τον Απρίλιο του 2018. Με αφορμή την είσοδο στο Χρηματιστήριο, οι κύριοι μέτοχοι είχαν δηλώσει ότι αντιλήφθηκαν νωρίς την αναδυόμενη ανάγκη για κάθετη εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας από την Αποθήκευση στην Διανομή και την Διεθνή Διαμεταφορά.

Foodlink: Η ανακοίνωση

Για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με τη Δελατόλας η Foodlink αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Η εταιρεία Foodlink Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Τροφίμων Αντιπροσωπειών και Διανομών, σε συνέχεια της από 11/03/2022 ανακοίνωσής της, επιθυμεί να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό ότι διακόπτει τις διερευνητικές επαφές και συζητήσεις με τις εταιρείες «Δελατόλας Μεταφορών 3PL Υπηρεσιών Α.Ε, «Δελατόλας Ταχυμεταφορική Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης και Easy Transport IKE, συμφερόντων της οικογένειας Δελατόλα.

Mε αφορμή τη διακοπή των διαπραγματεύσεων η Foodlink διευκρινίζει ότι: «Έχοντας ηγετική θέση στον χώρο των Logistics, η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην στρατηγική ανάπτυξης μέσω επωφελών συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων, προκειμένου ο Όμιλος FDL να αποτελεί τον μεγαλύτερο Όμιλο Logistics ελληνικών συμφερόντων».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις