Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Fourlis – Autohellas: Δίνουν τα «χέρια» Β. Φουρλής – Ευτ. Βασιλάκης για Trade Estates – Οι όροι της συμφωνίας

Fourlis – Autohellas: Δίνουν τα «χέρια» Β. Φουρλής – Ευτ. Βασιλάκης για Trade Estates – Οι όροι της συμφωνίας

Μία σημαντική συμφωνία για συμμετοχή με ποσοστό 12% στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates AEEAΠ υπέγραψε η Autohellas ATEE με τον όμιλο Fourlis, προβλέποντας παράλληλα ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της επενδυτικής εταιρείας, με τη συνεισφορά οικοπέδου στην Ελευσίνα, που θα μετατραπεί σε σύγχρονο κέντρο logistics.

Η συμφωνία αποτελεί στρατηγικής σημασίας επιλογή εκ μέρους και των δύο μερών δήλωσαν από κοινού ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Fourlis A.E. Συμμετοχών κ. Βασίλειος Φουρλής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas κ. Ευτύχιος Βασιλάκης.

Οι όροι της συμφωνίας

Ειδικότερα η συμφωνία που υπέγραψαν οι εταιρείες Fourlis και Autohellas προβλέπει τα εξής:

-H Trade Logistics ABEE, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Fourlis, θα πωλήσει στην Autohellas 7.035.000 μετοχές της Trade Estates έναντι €15.000.226,65.

-Ταυτόχρονα η Autohellas αποκτά το δικαίωμα να συμμετάσχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Trade Estates, με εισφορά σε είδος ακινήτου της έως τις 31.12.2022. Σε περίπτωση εξασκήσεως του δικαιώματος από την Autohellas, η Trade Estates θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με έκδοση νέων μετοχών, έτσι ώστε το συνολικό ποσό της αύξησης (ονομαστικό και υπέρ το άρτιο) να είναι περίπου 8.000.000 Ευρώ.   Η αύξηση αυτή θα καλυφθεί αποκλειστικά από την Autohellas, κατόπιν λήψης της απαιτούμενης από το νόμο έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μέσω εισφοράς σε είδος ακινήτου, και συγκεκριμένα οικοπέδου 45.408,04 τμ εντός Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή Βαμβακιάς του Δήμου Ελευσίνας μετά του επ’ αυτού συγκροτήματος επαγγελματικών κτηρίων και εμπορικών αποθηκών επί του οποίου η Trade Estates θα αναπτύξει σύγχρονο κέντρο Logistics.

Η επόμενη μέρα

Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω ενεργειών η Autohellas θα κατέχει το 12,0% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, ενώ το υπόλοιπο θα ανήκει στο Όμιλο Fourlis μέσω των θυγατρικών του.

Επιπρόσθετα, η Autohellas βάσει της συμφωνίας, θα έχει δικαίωμα προτίμησης να αναπτύξει στις εγκαταστάσεις της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, σε από κοινού συνεργασία, προγράμματα «mobility» (π.χ. Rent-a-Car, car-sharing, van-sharing, car-charging).

Οι προσδοκίες της διοίκησης

Ο κ. Βασίλειος Φουρλής δήλωσε: «Η συμμετοχή της Autohellas είναι στρατηγικής σημασίας για την Trade Estates ΑΕΕΑΠ, ιδιαίτερα εν όψει της επικείμενης δημόσιας προσφοράς της τελευταίας και της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επιπλέον, μέσω της τεχνογνωσίας της Autohellas σε διαφόρους τομείς, θα δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στα εμπορικά πάρκα που η Trade Estates ΑΕΕΑΠ κατέχει ή θα κατέχει στο χαρτοφυλάκιό της. Τέλος, το ακίνητο που δυνητικά θα εισφέρει η Autohellas, θα ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, που σήμερα πλησιάζει τα €300 εκ.»

Παράλληλα o κ. Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Επενδύουμε σε μια εταιρεία με εξαιρετική ιστορία, εξειδίκευση και δυναμική στην ανάπτυξη ακινήτων. Παράλληλα όμως μπορούμε να αναπτύξουμε σημαντικές συνέργειες σε δραστηριότητες που με τη σταδιακή μετάβαση σε νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα στην ηλεκτροκίνηση, θα μπορούν να δώσουν καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες στους κοινούς πελάτες, αλλά και επιπλέον κατευθύνσεις ανάπτυξης στις δυο εταιρείες.»

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις