Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Fourlis: Τα πλάνα για Smart Park, τα νέα ΙΚΕΑ και ο στόχος για 750 εκατ. ευρώ τζίρο

Στο μικροσκόπιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται το Smart Park, καθώς την πληροφορία της αγοράς που θέλει τον όμιλο Fourlis να διαπραγματεύεται την εξαγορά του από την Reds του ομίλου Ελλάκτωρ, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Fourlis, Βασίλης Φουρλής, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών.

Ο επικεφαλής του ομίλου Φουρλής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσια έκβαση, γι’ αυτό και η διοίκηση σχεδιάζει ήδη το επόμενο βήμα που αφορά τόσο την αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου Smart Park στα Σπάτα, όσο κι ενός ακόμη οικοπέδου 32 στρεμμάτων που κατέχει η Trade Estates, Επενδυτική Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του ομίλου Φουρλής.

Νέα ΙΚΕΑ

Παράλληλα, ο όμιλος συνεχίζει τα επεκτατικά σχέδια του σήματος ΙΚΕΑ, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στα μεγάλα τύπου καταστήματα, με έκταση μεγαλύτερη των 6.000 τ.μ.

Σύμφωνα με τον κ. Φουρλή την επόμενη τριετία θα λειτουργήσουν τρία νέα καταστήματα εκ των οποίων το ένα μόνο αφορά την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα τα νότια προάστια, καθώς τα άλλα δύο προγραμματίζονται να ανοίξουν σε Πάτρα και Κρήτη.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η καταναλωτική κίνηση καταγράφει θετική πορεία, μεταφέροντας αισιοδοξία στον εμπορικό κόσμο αλλά και στον όμιλο Fourlis, η παρουσία του οποίου μέσω των ΙΚΕΑ επεκτείνεται σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, με δίκτυο που αριθμεί τα 20 καταστήματα.

Οικονομικός στόχος

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών, αναφέρθηκε ακόμη, ότι ο όμιλος αναμένει για το 2026 ενοποιημένες πωλήσεις 750 εκατ. ευρώ με περιθώριο ΕΒΙΤ (κέρδη προ τόκων και φόρων) από 8% έως 10%, αισιόδοξος στόχος

Εν τω μεταξύ το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου έλαβε απόφαση για αλλαγή μέλους και συγκεκριμένα ενέκρινε την εκλογή ως νέου ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου τον κ. Κωνσταντίνο Πάικο του Πέτρου – Ηλία, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. David Watson του Arthur, για τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας του.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις