Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

H ελληνική SDENG συμβάλλει στην ανακατασκευή του γηπέδου της Μπαρτσελόνα – Το έργο του Future Camp Nou

H ελληνική SDENG συμβάλλει στην ανακατασκευή του γηπέδου της Μπαρτσελόνα – Το έργο του Future Camp Nou

Συμφωνία με τον κατασκευαστικό όμιλο LImak Holding, που έχει αναλάβει την ανακατασκευή και επέκταση του ιστορικού γηπέδου της Μπαρτσελόνα (Camp Nou), υπέγραψε η SDENG Engineering Bureau, ελληνική ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών που πρωταγωνιστεί διεθνώς στον σχεδιασμό μεγάλων μεταλλικών κατασκευών.

Η ανακατασκευή του Camp Nou έχει προϋπολογισμό 1,5 δις ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2024. Περιλαμβάνει την αύξηση της χωρητικότητας, και την αναβάθμιση του τεχνολογικά και ενεργειακά μετατρέποντας το σε ένα εμβληματικό στάδιο.

Για τη SDENG αποτελεί το δεύτερο αθλητικό έργο που αναλαμβάνει, καθώς το 2014 είχε σχεδιάσει το Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, υλοποιώντας το έργο το οποίο ξεπέρασε τους 30.000 τόνους χάλυβα, σε μόλις 14 μήνες. Επίσης, μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει αναλάβει τον σχεδιασμό των πιο σημαντικών ενεργειακών έργων και στις 5 ηπείρους για λογαριασμό εταιρειών κολοσσών στον τομέα της ενέργειας.

Τι θα κατασκευάσει στη Μπαρτσελόνα

Η ελληνική SDENG, με έδρα το Βόλο, αναλαμβάνει στο γήπεδο Camp Nou στη Μπαρτσελόνα, το σχεδιασμό μέσω της τεχνολογίας B.I.M (Building Information Modeling), του φέροντος μεταλλικού οργανισμού της νέας κατασκευής.

Συνολικά, το έργο, διάρκειας 24 μηνών, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και τη μελέτη εφαρμογής των 35.000 τόνων δομικού χάλυβα νέων κατασκευών συμπεριλαμβανομένης της state of the art αναρτούμενης στέγης, καθώς επίσης και της 360ο κυκλικής οθόνης στο κέντρο του σταδίου. Η υλοποίηση του έργου συμπεριλαμβάνει τη συνεργασία με εταιρείες από διάφορα σημεία του κόσμου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ΒΙΜ στο ύψιστο επίπεδο LOD500.

Όπως δήλωσε ο Άρης Θεοδώρου, εκ των ιδρυτών της SDENG: «Η συνεργασία μας με τον όμιλο της LIMAK και η συμμετοχή μας σε ένα τόσο σύνθετο κατασκευαστικά και τεχνολογικά έργο επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι ηγέτες του κλάδου. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμβολή μας στην κατασκευή του νέου Camp Nou. Πρώτον, γιατί προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιο μας ένα εμβληματικό έργο και δεύτερον γιατί προβάλλουμε για ακόμη μια φορά τις δυνατότητες των Ελλήνων μηχανικών».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις