Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ideal Holdings: Ο κύκλος εργασιών του 2022 αυξήθηκε κατά 40% – Από πού προήλθαν τα έσοδα

Ideal Holdings: Ο κύκλος εργασιών του 2022 αυξήθηκε κατά 40% – Από πού προήλθαν τα έσοδα

Τα Proforma αποτελέσματα του 2022 ανακοίνωσε η Ideal Holdings, σύμφωνα με τα οποία σημείωσε αύξηση στα καθαρά κέρδη κατά 48%, στα EBITDA κατά 50% και στον κύκλο εργασιών κατά 40%, επιτυχία που ο πρόεδρος κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου αποδίδει στην επιτυχία των στελεχών και των εργαζομένων της εταιρείας.

Έτσι, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μετά από δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στην προηγούμενη χρήση στα € 14,9 εκατ., τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα € 27,4 εκατ. και ο κύκλος εργασιών στα € 174,7 εκατ.

Για το προσεχές διάστημα ο κ. Παπακωνσταντίνου, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι, παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, το χαρτοφυλάκιο της Ideal θα διαγράψει και το 2023 ανοδική πορεία, έτσι ώστε να προσφέρει σημαντικές αποδόσεις στους μετόχους.

Οι επενδύσεις

Για την πορεία των επενδύσεων της, η Ideal Holdings δημοσιοποίησε ότι στον τομέα της βιομηχανίας και για τις επενδύσεις της που αφορούν στην Astir Vitogiannis και Coleus Packaging, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 55% και ανήλθε στα 91,8 εκατ. ευρώ.  Η άνοδος προήλθε από την αύξηση του όγκου σε συνδυασμό με την υψηλότερη τιμή διάθεσης που συνδέεται με την τιμή της πρώτης ύλης, ενώ το 97% του κύκλου εργασιών προέρχεται από πωλήσεις σε χώρες εκτός Ελλάδας.

Στον τομέα της Πληροφορικής, με επενδύσεις στη Byte, Adacom και Ideal Electronics, o κύκλος εργασιών ανήλθε στα € 82,9 εκατ. και σημείωσε αύξηση κατά 27% σε σύγκριση με το 2021. Η άνοδος προήλθε από την αύξηση της ζήτησης για λύσεις πληροφορικής, κυβερνοασφάλειας και τις ανάγκες για ψηφιακό μετασχηματισμό.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις