Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Ideal Holdings: Οι προοπτικές μετά την εξαγορά των Attica Stores – Πώς διαμορφώνονται τα οικονομικά μεγέθη

Ideal Holdings: Οι προοπτικές μετά την εξαγορά των Attica Stores – Πώς διαμορφώνονται τα οικονομικά μεγέθη

Νέες προοπτικές δημιουργούνται για την IDEAL Holdings μετά τη συμφωνία απόκτησης του 100% των μετοχών εταιρείας KT Golden Retail Venture Limited («KT»), η οποία συμμετέχει κατά 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε («ADS»), καθώς, η εταιρεία αναβαθμίζεται πλέον στις 25 μεγαλύτερες εταιρίες του ΧΑΑ.

Ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου πρόεδρος δ.σ. της εταιρείας IDEAL Holdings αναφέρει ότι: «Με την ολοκλήρωση της επένδυσης στα Αττικά Πολυκαταστήματα, εντός του 3ου τριμήνου, οι στόχοι για το 2023 είναι ο κύκλος εργασιών του ομίλου να φτάσει τα € 390 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να υπερβούν τα € 50 εκατ».

Με τα οικονομικά αποτελέσματα, όπως αυτά θα διαμορφωθούν, η Ideal κατατάσσεται στις 25 μεγαλύτερες εταιρίες του ΧΑΑ και όπως τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «ο επόμενος στόχος είναι η κεφαλαιοποίηση μας να αντικατοπτρίζει τα οικονομικά μεγέθη της IDEAL Holdings».

Υπενθυμίζεται, ότι το συμφωνητικό αγοραπωλησίας μετοχών της ΚΤ, που συμμετέχει στα Αττικά Πολυκαταστήματα υπεγράφη στις 20 Ιουνίου και στις 27 Ιουλίου η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε ομόφωνα την συγκεκριμένη συναλλαγή. Η εν λόγω συναλλαγή θα ολοκληρωθεί εντός του 3ου τριμήνου 2023, γι’ αυτό και τα αποτελέσματα των Αττικών Πολυκαταστημάτων, δεν συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα Α΄ Εξαμήνου της IDEAL,

Ideal Holdings: Τα αποτελέσματα Α’ εξαμήνου

Στα αναφερόμενα αποτελέσματα περιλαμβάνονται για το Α’ Εξάμηνο 2022 τα αποτελέσματα των θυγατρικών: Astir, Coleus, ADACOM, IDEAL Electronics ενώ αντίστοιχα δεν έχουν ενσωματωθεί τα αποτελέσματα της Three Cents (λόγω αποεπένδυσης) και για το Α’ Εξάμηνο 2023 περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα των θυγατρικών: Astir, Coleus, ΒΥΤΕ, ADACOM, IDEAL Electronics, προκειμένου τα μεγέθη να είναι συγκρίσιμα. Τα ως άνω proforma αποτελέσματα θα περιλαμβάνονται σε ξεχωριστή ενότητα στις Ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσεις του Α΄ Εξαμήνου 2023 που θα δημοσιευθούν την 21η Σεπτεμβρίου 2023.

Ideal Holdings: Επενδύσεις στην Βιομηχανία (Astir, Coleus)

Ο Κύκλος Εργασιών ανήλθε σε € 38,5 εκατ. και σημείωσε Μείωση Εσόδων σε σταθερή ισοτιμία (FX Neutral) κατά 7,5% στα € 41,7 εκατ., η οποία προήλθε από την (i) την εποχιακή μείωση όγκου λόγω αυξημένων παραγγελιών το Δ’ τρίμηνο 2022 και (ii) την μείωση στις χρεώσεις πελατών προερχόμενες από μειωμένα έξοδα τρίτων (π.χ. κόστος διακίνησης). Οι πωλήσεις σε τεμάχια ανήλθαν σε 6,3 δις τεμάχια το 2023 έναντι 7,0 δις τεμάχια το 2022.

Αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά 10% στα € 10,3 εκατ. η οποία οφείλεται σε (i) βελτίωση του μεικτού περιθωρίου κέρδους και ειδικότερα λόγω της ανόδου του περιθωρίου της Coleus, και (ii) βελτίωση των λειτουργικών εξόδων.

Αύξηση των Κερδών προ Φόρων κατά 2% στα € 8,4 εκατ.

Η εκτίμηση για το σύνολο του 2023 είναι ότι ο Κύκλος Εργασιών θα κυμανθεί στα επίπεδα των € 80 εκατ. και τα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) στα επίπεδα των € 19 εκατ.

Επενδύσεις στην Πληροφορική (BYTE, ADACOM, IDEAL Electronics)

Αύξηση των Εσόδων κατά 169% στα € 48,3 εκατ. από τα οποία € 4,5 εκατ. (15%) προέρχονται από οργανική ανάπτυξη και € 25,9 εκατ. (85%) από εξαγορές.

Αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά 257% στα € 5,3 εκατ. από τα οποία € 0,7 εκατ. (18%) προέρχονται από οργανική ανάπτυξη και € 3,1 εκατ. (82%) από εξαγορές.

Αύξηση των Κερδών προ Φόρων κατά 298% στα € 3,4 εκατ. από τα οποία € 0,3 εκατ. (11%) προέρχονται από οργανική ανάπτυξη και € 2,2 εκατ. (89%) από εξαγορές.

Αύξηση των Κερδών μετά από Φόρους κατά 320% στα € 2,7 εκατ. από τα οποία € 0,3 εκατ. (16%) προέρχονται από οργανική ανάπτυξη και € 1,7 εκατ. (84%) από εξαγορές.

Η εκτίμηση για το σύνολο του 2023 είναι ότι ο Κύκλος Εργασιών θα κυμανθεί στα επίπεδα των € 100 εκατ. και τα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) στα επίπεδα των € 12 εκατ.

Ideal Holdings: Τα Αττικά Πολυκαταστήματα

Ενοποιημένα Οικονομικά Στοιχεία της Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε.

Αύξηση των Εσόδων κατά 17% στα € 92,0 εκατ., Αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά 118% στα € 9,1 εκατ., Αύξηση των Κερδών προ Φόρων στα € 4,4 εκατ, Αύξηση των Κερδών μετά από Φόρους στα € 3,0 εκατ.

Η εκτίμηση για το σύνολο του 2023 είναι ότι ο Κύκλος Εργασιών θα κυμανθεί στα επίπεδα των € 200 εκατ. και τα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) στα επίπεδα των € 20 εκατ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις