Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Inditex: «Βουτιά» 70% έκαναν τα κέρδη της μητρικής των Zara, εξαιτίας του κορονοϊού

Inditex: «Βουτιά» 70% έκαναν τα κέρδη της μητρικής των Zara, εξαιτίας του κορονοϊού
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ραγδαία πτώση της τάξης του 70% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη του ισπανικού ομίλου Inditex, στην ομπρέλα του οποίου βρίσκονται τα Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home και Uterqüe.

Με το 15% των φυσικών καταστημάτων που διατηρεί ανά τον κόσμο να παραμένουν κλειστά, η Inditex ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου σε παγκόσμιο επίπεδο διαμορφώθηκαν την προηγούμενη χρονιά σε 1,1 δις. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 70%, μεγαλύτερη της αναμενόμενης, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Αντίστοιχα οι πωλήσεις το 2020, μειώθηκαν κατά 28% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και διαμορφώθηκαν στα 20,4 δισ. ευρώ.

Κατά το δ’ τρίμηνο της προηγούμενης χρονιά, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 6,3 δις. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 435 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 53%, εξαιτίας των μέτρων προστασίας για τη μετάδοση του ιού, στο πλαίσιο των οποίων, το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων στην Ευρώπη παρέμεινε κλειστό την εορταστική περίοδο. Να σημειωθεί, ότι η ισπανική εταιρεία ενδυμάτων διατηρεί 6.829 καταστήματα παγκοσμίως.

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις