Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Inform Λύκος: Συγχωνεύθηκε με απορρόφηση από την AustriaCard Holdings – Οι λόγοι της στρατηγικής απόφασης

Inform Λύκος: Συγχωνεύθηκε με απορρόφηση από την AustriaCard Holdings – Οι λόγοι της στρατηγικής απόφασης

Νομική ισχύ απέκτησε η διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, βιομηχανίας παραγωγής, επεξεργασίας κι ανάπτυξης συστημάτων έντυπης πληροφορικής Inform Π. Λύκος Συμμετοχών, από την Austriacard Holdings AG. H κίνηση απέκτησε νομική ισχύ με την καταχώρησή της στο Αυστριακό Μητρώο Εταιρειών του Εμποροδικείου της Βιέννης.

Μετά από 29 χρόνια που οι μετοχές της Inform διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από σήμερα 17/3, παύουν να διαπραγματεύονται, καθώς η Austriacard Holdings θα καταστεί καθολική διάδοχός της. Ειδικότερα, θα αποκτήσει το σύνολο του ενεργητικού και παθητικού της, ενώ οι μέτοχοι της Inform θα γίνουν μέτοχοι της νέας εταιρείας, που στη συνέχεια θα ακολουθήσει την οδό για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Η πορεία μέχρι σήμερα

Η εταιρεία Λύκος ιδρύθηκε το 1897, ενώ το 1982 με την ίδρυση της Inform η εταιρεία χάραξε στρατηγική επανατοποθέτησης των εκτυπωτικών εργασιών προς την Πληροφορική. Ημερομηνία ορόσημο αποτέλεσε το 1994, όπου εισήγαγε τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων για υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος.

Η Inform Λύκος εξαγόρασε την εταιρεία Austriacard το 2007 κι ακολούθησαν επενδύσεις στη Ρουμανία και την Τουρκία. Κατόπιν στρατηγικής απόφασης δημιουργήθηκε η Austriacard Holdings, όμιλος υψηλής τεχνολογίας πληροφορικής σε θέματα Hardware Embedded Security, που απασχολεί 1.300 άτομα. Ο αυστριακός όμιλος έχει διεθνή παρουσία με τρία Divisions, Austriacard, Inform και Nautilus, στους τομείς της Ψηφιακής Ασφάλειας (Digital Security), της Διαχείρισης Πληροφοριών (Information Management) και του IoT αντιστοίχως, με συνολικό κύκλο εργασιών 175 εκατ. ευρώ το 2020.

Ο όμιλος Austriacard Holdings χαρακτηρίζεται από ένα ισχυρό πανευρωπαϊκό επιχειρησιακό αποτύπωμα, που εκτείνεται από το Ηνωμένο Βασίλειο έως την Ελλάδα και την Τουρκία, διαθέτει 7 παραγωγικές εγκαταστάσεις και 7 κέντρα προσωποποίησης στην Ευρώπη, καθώς και δύο επιπλέον κέντρα προσωποποίησης στην Νότια Αμερική και στις Η.Π.Α..

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις