Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

Intracom Properties: Η δημόσια πρόταση για Κλουκίνας Λάππας και τα σχέδια Κόκκαλη στο real estate – Τι θα γίνει με Mothercare

Intracom Properties: Η δημόσια πρόταση για Κλουκίνας Λάππας και τα σχέδια Κόκκαλη στο real estate – Τι θα γίνει με Mothercare
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ποσοστό της τάξης του 87,7% αποκτά η Intracom Properties συμφερόντων Κόκκαλη στην Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας Τεχνική και Εμπορική ΑΕ, μετά τη λήξη της περιόδου υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε η εταιρεία συμφερόντων Κόκκαλη για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών με αντάλλαγμα 1 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως ανακοινώθηκε στις Αρχές του Χρηματιστηρίου, η καταβολή του προσφερόμενου ανταλλάγματος στους αποδεχθέντες μετόχους θα ξεκινήσει περίπου στις 31/8, ενώ υπενθυμίζεται ότι η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης είχε διάρκεια από 28 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου 2023.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μετόχων για τη διαδικασία απόκτησης του συνόλου των μετοχών της Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας, η Ιntracom Properties διαβεβαιώνει ότι η μετοχή δεν θα «βγει» από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Το επιχειρηματικό σχέδιο

Η ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης που υπέβαλε η Intracom Properties προς την Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης φιλόδοξων σχεδίων του Σωκράτη Κόκκαλη στο real estate.

Μεθοδικά και με μακροπρόθεσμο στόχο τη δημιουργία χαρτοφυλακίου ακινήτων με αξία τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ, το πρώτο στάδιο της εξαγοράς έγινε με την απόκτηση των μετοχών που κατείχε στην Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας ο εκ των βασικών μετόχων Λουκάς Σπεντζάρης, τον περασμένο Φεβρουάριο. Ακολούθησαν μεθοδευμένες κινήσεις μέχρι το τελικό στάδιο της υποβολής δημόσιας πρότασης, μέσω της οποίας αποκτά ποσοστό που φθάνει λίγο κάτω από το 90%

Tα σχέδια σε Mothercare

Όσον αφορά τα καταστήματα Mothercare και Early Learning Centre, δραστηριότητα που αναπτύσσει μέσω θυγατρικής της η Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας, θα συνεχίσουν αυτόνομα την λειτουργία τους, μέσω ξεχωριστής εταιρείας.

Σε προηγούμενο χρόνο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι μετά το deal που αφορούσε τη δραστηριότητα στον τομέα του real estate, με την ανάπτυξη και εκμετάλλευση ακινήτων, η δραστηριότητα πώλησης παιδικών και βρεφικών ειδών, καθώς και η εκμετάλλευση των καταστημάτων Mothercare θα αναπτυχθούν από νεοσύστατη θυγατρική του ομίλου Intracom, στην οποία θα συμμετέχει και η οικογένεια Λάππα.

Να σημειωθεί, ότι κομβικό ρόλο στο deal με την Intracom έπαιξε η Βιολέτα Λάππα, βασικός μέτοχος στην Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας, η οποία από το 2019 παρέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης, χαράσσοντας πετυχημένη αναπτυξιακή στρατηγική στα δύο εμπορικά σήματα, τα Mothercare και τα Early Learning Centre.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις