Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Intralot: Στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια δεν επηρεάστηκαν από την υγειονομική κρίση

Intralot: Στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια δεν επηρεάστηκαν από την υγειονομική κρίση

Σημαντική συνεισφορά που έφθασε το 60,7% είχαν τα παιχνίδια λοταρίας στον κύκλο εργασιών της Ιντραλότ το εννεάμηνο του 2021, ενώ ακολούθησε ο αθλητικός στοιχηματισμός με 17,5%, τα συμβόλαια τεχνολογίας και VLTs και τέλος οι ιπποδρομίες και κυνοδρομίες, που αποτέλεσαν μόλις το 0,5% των συνολικών εσόδων ενεαμήνου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο εννεάμηνο η Intralot ηγέτιδα εταιρεία στην παροχή λύσεων και στη διοργάνωση τυχερών παιχνιδιών πέτυχε αύξηση 24,4% στα έσοδα που διαμορφώθηκαν στα €302,8 εκατ. και 82,5% στα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) που διαμορφώθηκαν στα €82,6 εκατ.

Οι δραστηριότητες στις Η.Π.Α. σημείωσαν πολύ ισχυρή ανάπτυξη σε ετήσια βάση, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών του ομίλου στην Ελλάδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 20,4% σε ετήσια βάση, εξαιρώντας τις δαπάνες που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης.

Υψηλότερα έσοδα καταγράφονται στη Μάλτα, την Αργεντινή, την Αυστραλία, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η συνεισφορά του νέου έργου στην Κροατία. Στην Τουρκία επίσης προέκυψε από τις δραστηριότητες, λόγω της βελτιωμένης επίδοσης της Bilyoner, που ευνοήθηκε από την συνεχόμενη ανάπτυξη της online αγοράς.

Οι Καθαρές Επενδύσεις του Ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν στα €17,7 εκατ., μειωμένες κατά 36,3% σε ετήσια βάση.

Τυχερά παιχνίδια και υγειονομική κρίση

Όπως τονίζει η εταιρεία, αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, η οικονομική δραστηριότητα και η καταναλωτική ζήτηση έχουν αυξηθεί στις περισσότερες περιοχές, ενώ η δραστηριότητα των τυχερών παιχνιδιών έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Ο αντίκτυπος EBITDA από την πανδημία δεν αναμένεται να είναι σημαντικός μετά το τρίτο τρίμηνο του 2021 και θα περιοριστεί στην περιοχή των €4 εκ. σε ετήσια βάση, που αποδίδεται κυρίως στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην Αυστραλία και στις επιπτώσεις στη Δυτική Ευρώπη. Ο βαθμός στον οποίο η πανδημία COVID-19 μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω τις οικονομικές επιδόσεις του 2021 θα εξαρτηθεί από τη μελλοντική εξέλιξη της πανδημίας.

Επιπτώσεις από την Ενεργειακή Κρίση

Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση του 2021 χαρακτηρίζεται από τη συνεχιζόμενη έλλειψη ενέργειας σε όλον τον κόσμο, αλλά και της αλματώδους αύξησης των τιμών της, επηρεάζοντας χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο την Κίνα, και μεταξύ άλλων, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα γνώρισε σημαντική αύξηση στις τιμές σε όλες τις μορφές της ενέργειας. Η Εταιρεία και ο Όμιλος όντας εταιρείες εντάσεως εργασίας δεν επηρεάζονται έντονα από την ενεργειακή κρίση καθώς το κόστος ενέργειας είναι μικρό. Παρά ταύτα, η Διοίκηση της Εταιρείας παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που πιθανόν να χρειαστούν. Όμως η μέχρι τώρα εμπειρία μας, μας καθιστά αισιόδοξους για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για το 2021, καταλήγει η ανακοίνωση.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις