Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Jumbo, Α. Βακάκης: Τα δύσκολα δεν έχουν περάσει

Jumbo

«Σε αβεβαιότητα παραμένει ο κλάδος του λιανεμπορίου και το 2022» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Jumbo Απόστολος Βακάκης, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Όπως εξήγησε ο κ. Βακάκης, «παρά το καλό πρώτο τετράμηνο του 2022 που πέτυχε η Jumbo, ωστόσο οι τρέχουσες οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις δεν δίνουν περιθώρια για εφησυχασμό». Όπως εξήγησε, ο υψηλός πληθωρισμός, η ισοτιμία δολαρίου – ευρώ και η κλονισμένη κατάσταση στην εφοδιαστική αλυσίδα, δημιουργούν περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας. «Εάν δεν αλλάξει κάτι, τότε με μαθηματική ακρίβεια οδεύουμε προς την τέλεια καταιγίδα» είναι η φράση που χρησιμοποίησε για να αποδώσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Παρά τη γενικότερη κρίση, ο κ. Βακάκης επανέλαβε την πελατοκεντρική πολιτική της Jumbo, λέγοντας ότι μέρος του κόστους θα μετακυλιστεί μεν προς τον καταναλωτή, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ο πελάτης αυτός που θα πληρώσει «τα σπασμένα».

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε έκτακτο μέρισμα 0,385 ευρώ, το οποίο θα διανεμηθεί το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά με τα αποτελέσματα του ομίλου: Τον Απρίλιο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 32% έναντι του Μαρτίου, ενώ στο πρώτο 4μηνο του έτους, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 25%.

Στην Κύπρο οι πωλήσεις το μήνα Απρίλιο 2022 αυξήθηκαν κατά +30% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Στην Βουλγαρία οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +41% περίπου τον Απρίλιο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα όπου τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά κατά το πρώτο περίπου δεκαήμερο του μήνα.

Στη Ρουμανία οι πωλήσεις του δικτύου ήταν μειωμένες κατά -2% περίπου τον Απρίλιο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις