Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Jumbo: Μεγαλύτερη κερδοφορία και αύξηση πωλήσεων 7,85% το διάστημα Ιούλιο με Σεπτέμβριο – Εκτιμήσεις για τις γιορτές

Jumbo
In Time

Παρά τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία και του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, οι πωλήσεις και τα κέρδη τη Jumbo το γ’ τρίμηνο του έτους (που αφορά το διάστημα Ιούλιος Σεπτέμβριος 2022) κατέγραψαν ανοδική πορεία. Η διοίκηση είναι αισιόδοξη για τον μήνα των γιορτών, το Δεκέμβριο, και για το σύνολο του 2022 εκτιμώντας ότι οι πωλήσεις θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 13%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το εξεταζόμενο διάστημα, οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε ευρώ 247,09 εκατ. από ευρώ 229,11 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο, δηλαδή αυξημένες κατά 7,85%.

Ακόμη, τα κέρδη προ φόρων, τόκων, και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου ανήλθαν σε ευρώ 91,93 εκατ. από ευρώ 88,01 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δηλαδή αυξημένα κατά 4,45%. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ο όμιλος επίσης διαθέτει σημαντική ρευστότητα.

Οι τελευταίες εξελίξεις

Όπως έχει ανακοινωθεί, τον Οκτώβριο 2022 οι πωλήσεις του ομίλου κατέγραψαν αύξηση κατά 12% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ τον Νοέμβριο του 2022 κατέγραψαν αύξηση κατά 24% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021. Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο υπερ- κατάστημα στην πόλη Sibiu, στη Ρουμανία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία και τη δυναμική που παρουσιάζουν οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον κρίσιμο μήνα Δεκέμβριο, που λειτουργούν χωρίς τους περσινούς περιορισμούς που σχετίζονταν με τον Covid-19, η διοίκηση εκτιμά ότι οι πωλήσεις του Δεκεμβρίου 2022 για τον όμιλο θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις του Δεκεμβρίου του 2019. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε εκτιμάται ότι οι πωλήσεις του ομίλου για το σύνολο του 2022 θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 13% περίπου σε σχέση με το 2021 ή κατά 10% περίπου έναντι του 2019.

Η διοίκηση του ομίλου ανακοινώνει ότι, εκτιμά συνεχώς την κατάσταση και προσπαθεί να ισορροπήσει σε ένα περιβάλλον όπου οι τιμές ενέργειας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις δοκιμάζουν τις αντοχές κάθε νοικοκυριού.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις