Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Jumbo: Θερμός Ιούλιος με αύξηση πωλήσεων 19% – Οι προσδοκίες για τα σχολικά είδη

Jumbo

Ούτε οι καταστροφικές πυρκαγιές ούτε οι πρωτοφανούς διάρκειας υψηλές θερμοκρασίες στάθηκαν ικανές να αναχαιτίσουν την πορεία του ομίλου Jumbo, καθώς μόνο κατά τον μήνα Ιούλιο 2023, οι συνολικές πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση +19% περίπου.

Αντίστοιχα, το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους, οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo, εμφανίζονται αυξημένες κατά +20% περίπου, επίδοση υψηλότερη από την εκτίμηση της διοίκησης για την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων κατά +15% περίπου.

Η νέα σεζόν

Η διοίκηση του ομίλου θα επαναξιολογήσει τους στόχους για την χρονιά, όταν θα έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία πωλήσεων του Σεπτεμβρίου  που περιλαμβάνουν και την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Αναφορικά με τη στρατηγική που χαράσσει, ο όμιλος Jumbo πρωτοστατεί με καθημερινές μειώσεις τιμών σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, ανταποκρινόμενος στις παραινέσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και του Κεντρικού Τραπεζίτη, ενέργεια απολύτως επιβεβλημένη λόγω της μείωσης του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων καταναλωτών.

Πορεία πωλήσεων

Ο όμιλος πέτυχε αύξηση πωλήσεων σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. Αναλυτικά στην Ελλάδα: Τον Ιούλιο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +22% περίπου.

Συνολικά για το πρώτο επτάμηνο του έτους 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +22% περίπου σε σχέση με το 2022.

Στην Κύπρο: Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Ιούλιο του 2023 αυξήθηκαν κατά +16% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.  Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το πρώτο επτάμηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +18% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στη Βουλγαρία: Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά  +12% περίπου τον Ιούλιο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το πρώτο επτάμηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +16% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στη Ρουμανία: Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση της τάξης του +15% περίπου τον Ιούλιο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο ξεκίνησε την λειτουργία του και το ηλεκτρονικό κατάστημα στη χώρα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το πρώτο επτάμηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +17% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Μερισματική πολιτική

 Όπως έχει ανακοινωθεί, η ετήσια γενική συνέλευση μετόχων του ομίλου Jumbo ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2022 ποσό μικτού 0,3220 ευρώ ανά μετοχή.  Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος έχει οριστεί η Τετάρτη, 23.08.2023. Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους έχει οριστεί η Τρίτη 29.08.2023.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις