Κυριακή, 14 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Lamda Development: Κίνηση «ματ» στα εμπορικά κέντρα – Τα νέα σχέδια

Lamda Development:  Κίνηση «ματ» στα εμπορικά κέντρα – Τα νέα σχέδια

Σε στρατηγική συμφωνία με την Varde Partners για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού της τάξης του 31,7% στην θυγατρική της Lamda Malls έναντι τιμήματος 109 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Lamda Development, αποκτώντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο των εμπορικών κέντρων Golden Hall στο Μαρούσι και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή προχώρησε στη σύσταση της εταιρείας Lamda Ellinikon Mall Holdings, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή των εμπορικών κέντρων στο Ελληνικό.

Σχετικά με το ποσοστό που απέκτησε στην Lamda Malls, να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, το κατέχει η εταιρεία Wert Blue SarL, 100% θυγατρική της Värde Partners. Όπως συμφώνησαν οι δύο πλευρές, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Γ’ Τριμήνου 2022, με την ολοκλήρωση των συμβατικών προϋποθέσεων που αφορούν κυρίως τις εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Lamda Development θα αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της θυγατρικής Lamda Malls Α.Ε., η οποία κατέχει το σύνολο των μετοχών των εταιρειών Lamda Domi S.Μ.S.A. και Pylaia S.M.S.A., ιδιοκτητριών των Εμπορικών Κέντρων Golden Hall και Mediterranean Cosmos αντίστοιχα.

Στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Η νέα συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατηγικής της Εταιρείας που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Εμπορικών Κέντρων.

Σε αυτό το πλαίσιο έχει προγραμματίσει δύο νέα εμπορικά κέντρα, στην ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού. Συγκεκριμένα, έχουν δρομολογηθεί να αναπτυχθούν το Vouliagmeni Mall σε έκταση 85.500 τ.μ., που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επένδυση σε εμπορικό κέντρο της χώρας.  Όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 335 εκατ. ευρώ. 

Στην ίδια περιοχή του Ελληνικού, πρόκειται να αναπτυχθεί επίσης  το Marina Galleria, σε λιγότερα τετραγωνικά, καταλαμβάνοντας έκταση περίπου 22.000 τ.μ., ενώ και ο προϋπολογισμός του θα κυμανθεί από 100 μέχρι 125 εκατ. ευρώ.  Σε όλα τα εμπορικά κέντρα η εταιρεία επιδιώκει να φιλοξενούνται κορυφαία brands από όλους τους χώρους του λιανεμπορίου, τη μόδα την τεχνολογία, τη γαστρονομία κ.λπ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις