Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Landis + Gyr: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για «έξυπνους» μετρητές

ΣτΕ

Η Landis + Gyr προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Με τη νομική οδό διεκδικεί τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για «έξυπνους» μετρητές.

Τις προθέσεις της να διεκδικήσει μέσω της δικαστικής οδού το δικαίωμα να συμμετάσχει στο διαγωνισμό που διεξάγει ο ΔΕΔΔΗΕ για έξυπνους μετρητές, μετά από τον αποκλεισμό της στο στάδιο της προεπιλογής, εξέφρασε δημοσίως η διοίκηση της Landis+Gyr. Ήδη, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ προτίθεται να προσφύγει και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η εταιρεία που διαθέτει παραγωγική μονάδα έξυπνων μετρητών στην Κόρινθο, έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια κι απασχολώντας περισσότερους από 900 εργαζομένους, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ανατροπή της απόφασης να αποκλειστεί στο στάδιο της προεπιλογής του διαγωνισμού που διεξάγει ο ΔΕΔΔΗΕ. Επιπλέον, διεμήνυσε ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, εάν κριθεί απαραίτητο.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, η διοίκηση εξέφρασε τις απορίες για τα αίτια του αποκλεισμού, τονίζοντας ότι σε καμιά φάση της διαδικασίας, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ζήτησε κάποια διευκρίνιση. Όπως ανέφεραν, το εργοστάσιο στην Κόρινθο παράγει σε ετήσια βάση παράγει περίπου 10 εκατ. μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, εκ των οποίων, 7 εκατομμύρια τεμάχια εξάγονται σε αγορές του εξωτερικού. Αυτό σημαίνει ότι οι προδιαγραφές είναι πολύ υψηλές. Ακολούθως, η διοίκηση ξεκαθάρισε τη θέση της ότι, εφόσον συμμετάσχει στο διαγωνισμό και καταφέρει να προκριθεί, η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί από το εργοστάσιο της Κορίνθου.

Τα τελευταία 3 χρόνια η εταιρεία έχει αναπτυχθεί επιθετικά, έχοντας μπει σε νέους τομείς, αποτελώντας τη μοναδική εταιρεία της μητρικής που εξάγει σε όλο τον κόσμο, ενώ στα σχέδια περιλαμβάνεται η παραγωγή φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο εργοστάσιο της Κορίνθου. Οι σχετικές εξελίξεις βάζουν σε προβληματισμό την εταιρεία για τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις. Όπως τόνισε η διοίκηση, εάν ο αποκλεισμός τους γινόταν στο επόμενο στάδιο, η απόφαση θα ήταν θεμιτή, όχι όμως στο στάδιο της προεπιλογής, απόφαση άδικη για την εταιρεία.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις