Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Matrix Pack: H μεγαλύτερη παραγωγός σε καλαμάκια επενδύει 50 εκατ. ευρώ σε προϊόντα ξύλινου πολτού

Matrix Pack: H μεγαλύτερη παραγωγός σε καλαμάκια επενδύει 50 εκατ. ευρώ σε προϊόντα ξύλινου πολτού

H Matrix, μεγαλύτερη εταιρεία που παράγει χάρτινα καλαμάκια στην Ελλάδα, με ηγετική θέση στη διεθνή αγορά, μέσα από επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ εισέρχεται σε fiber solutions κατηγορίες, ξεκινώντας παραγωγή προϊόντων με ξύλινο πολτό που προορίζονται στον κλάδο της εστίασης, όπως καπάκια για χάρτινα ποτήρια και μαχαιροπήρουνα.

Με τα σημερινά δεδομένα, η εταιρεία παράγει 50 εκατομμύρια χάρτινα καλαμάκια την ημέρα, ενώ με την προσθήκη και της νέας δραστηριότητας προσδοκά εκτόξευση των πωλήσεων.

Για τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας και την πορεία που την οδήγησε στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης του τομέα της, μίλησε από το εργοστάσιο στη Ριτσώνα, ο Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Matrix Pack, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Δημήτρη Πολυχρονόπουλο ίδρυσαν την εταιρεία, αρχικά παράγοντας πλαστικά καλαμάκια.

Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος πρόεδρος και CEO Matrix Pack

«Χάρτινος» θησαυρός

Σταθμός στην πορεία της Matrix Pack αποτέλεσε η ταχεία απόφαση να εναρμονιστεί με τις διεθνείς οδηγίες και να αντικαταστήσει τα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης με βιώσιμα υλικά νέας γενιάς, ανθεκτικά και ασφαλή. Η στροφή στην νέα επιχειρηματική δραστηριότητα εκτόξευσε τις πωλήσεις της εταιρείας από 6 εκατ. ευρώ το 2013 σε 43 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ λίγο πιο αυξημένος θα είναι ο τζίρος και το 2023.

Η διοίκηση ωστόσο, αναμένει σχεδόν διπλασιασμό των πωλήσεων το 2024, και υπερδιπλασιασμό το 2025, λόγω και της νέας δραστηριότητας, όπου εκτός από χάρτινα καλαμάκια θα διαθέτει στις αγορές και χάρτινα καπάκια. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Πολυχρονόπουλος για το 2024 ο τζίρος αναμένεται ότι θα εκτιναχθεί στα 83 εκατ. ευρώ και το 2025 στα 170 εκατ. ευρώ.

«Βασίλισσα» στα καλαμάκια

Με έτος ίδρυσης το 2009, η Matrix Pack αποτελεί την πρώτη βιομηχανία στην Ευρώπη που παρήγαγε καλαμάκια από βιο-αποδομήσιμες πρώτες ύλες από το 2016.

Με έδρα την Αθήνα, η εταιρεία διατηρεί στην Ελλάδα και διεθνώς 7 μονάδες παραγωγής και 10 κέντρα διανομής. Η ελληνική Matrix Pack δραστηριοποιείται σε 61 χώρες και προμηθεύει περισσότερους από 650 πελάτες παγκοσμίως με 20 δισ. τεμάχια σε καλαμάκι και 1 δισ. σε καπάκια και άλλα προϊόντα από χαρτί και βιοαποδομήσιμες πρώτες ύλες ετησίως.

Εκτός από χάρτινα καλαμάκια ροφήματος, παράγει ακόμα, χάρτινα καλαμάκια για βιομηχανική χρήση σε συσκευασίες γάλακτος και χυμών, καπάκια για ζεστά και κρύα ροφήματα από fiber δηλαδή χάρτινο πολτό από ίνες ξύλου, επιτραπέζια σκεύη τροφίμων από fiber χαρτιού και χάρτινα μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης.

Τα προϊόντα παρασκευάζονται από χαρτί πιστοποιημένο FSC™ Mix, προωθώντας τη βιώσιμη διαχείριση των δασών ενώ η παρασκευή σε καπάκια για κρύα και ζεστά ροφήματα από fiber ξεκίνησε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις που διατηρεί η εταιρία στη Ριτσώνα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις