Επιχειρήσεις

Mega deal στην υγεία: Η Affidea «περνά» στον επενδυτικό όμιλο GBL – Στο 1 δισ. ευρώ το τίμημα της εξαγοράς

Μια εξαγορά με ελληνικό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες, καθώς, ένας από τους κορυφαίους επενδυτικούς ομίλους της Ευρώπης, η Groupe Bruxelles Lambert («GBL») απέκτησε με τίμημα 1 δισ. ευρώ την Affidea, επενδύοντας για πρώτη φορά στον τομέα υγείας στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η GBL προχώρησε στην υπογραφή οριστικής συμφωνίας για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Affidea, τον κορυφαίο πάροχο διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη, από την B-FLEXION.

H GBL θα επενδύσει έως και 1 δισ. ευρώ στη συναλλαγή, ενώ όπως δήλωσε ο Ian Gallienne, CEO της εταιρείας, η συναλλαγή αυτή σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική της επένδυση στον τομέα της υγείας.

Όσον αφορά τον πλειοψηφικό μέτοχο της Affidea, την B-FLEXION, αυτή θα αποχωρήσει πλήρως και η διοίκηση θα επανεπενδύσει μαζί με την GBL. Να σημειωθεί, ότι η B-FLEXION με Πρόεδρο τον Ernesto Bertarelli, είναι μια ιδιωτική επενδυτική εταιρεία που επενδύει σε αναπτυσσόμενες εταιρείες δημιουργώντας αξία διαχρονικά.

Affidea  MaryPapakonstantinou

Σχετικά με τον όμιλο Affidea, αποτελεί κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη, με δραστηριότητα σε 15 χώρες. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων.

Μετά από τη συμφωνία, η GBL ανακοινώνει ότι θα υποστηρίζει την Affidea στην ανάπτυξη ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών – ασθενών, ιατρών και ρυθμιστικών αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η Ford περικόπτει επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας – Χαμηλή η ζήτηση για τα ηλεκτρικά μοντέλα της
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της Ford, λόγω της περιορισμένης ζήτησης των ηλεκτρικών οχημάτων της, προχωρά σε κατάργηση από τον Ιανουάριο της δεύτερης βάρδιας εργασίας στην γραμμή παραγωγής στην Κολωνία
Ford logo
Παπαστράτος στη ΔΕΘ – Συζήτηση για τα εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης: Μύθοι & Αλήθειες
Η Παπαστράτος και η μητρική της εταιρεία, Philip Morris International (PMI), έχουν επενδύσει πάνω από 14 δισ. δολάρια, τα τελευταία 15 χρόνια, στην επιστήμη και την καινοτομία, με στόχο την ανάπτυξη καλύτερων προϊόντων από το συμβατικό τσιγάρο
Ο Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος, η Επικεφαλής Επιστημονικών Υποθέσεων της εταιρείας, Σταυρούλα Νταηλάκη, η δημοσιογράφος, Μαριάννα Σκυλακάκη