Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Metro: Επένδυσε 24 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα – Τα σχέδια του CEO Αριστοτέλη Παντελιάδη

Metro: Επένδυσε 24 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα – Τα σχέδια του CEO Αριστοτέλη Παντελιάδη

Ένα φιλόδοξο στόχο ολοκλήρωσε η METRO ΑΕΒΕ, εγκαινιάζοντας στη Θεσσαλονίκη στις 30 Μαΐου 2023, την επέκταση Κέντρου Διανομής, μία επένδυση που ανήλθε στα 24 εκατ. ευρώ.

Το Κέντρο της METRO ΑΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εξυπηρετεί τα καταστήματα των δικτύων My market και METRO Cash & Carry της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Ελλάδος καλύπτει συνολική έκταση 45.000 τ.μ. απασχολεί 180 άτομα προσωπικό, ενώ μετά την επέκταση, καλύπτει 120 καταστήματα.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει χαράξει επενδυτικό σχέδιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο Κέντρο Διανομής, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023. Η νέα επένδυση θα έχει ισχύ 2,47MW και εκτιμάται ότι θα παράγει 3,3GWh, καλύπτοντας το 70% των ετήσιων αναγκών ενέργειας του χώρου, εξοικονομώντας 2.586 τόνους CO2.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METRO AEBE Αριστοτέλης Παντελιάδης (φωτογραφία κάτω) αναφέρθηκε στο επενδυτικό πλάνο της METRO που προβλέπει επενδύσεις 280 εκατ. ευρώ έως το 2026, νέα αποθήκη στον Ασπρόπυργο και 90 καταστήματα μέχρι το 2025.

Metro: Η σημασία για τη Βόρεια Ελλάδα

Αναφορικά με το νέο Κέντρο Διανομής ο κ. Παντελιάδης σχολίασε ότι είναι «πολύ περήφανος για αυτό το έργο γιατί αποτελεί έναν ακόμη φιλόδοξο στόχο που έγινε πραγματικότητα χάρη στην ομαδική δουλειά».

Για τον όμιλο που διαθέτει 4 Κέντρα Διανομής στα Οινόφυτα, τη Μάνδρα, τον Ασπρόπυργο και τη Θεσσαλονίκη, το σύγχρονο Κέντρο Διανομής που μόλις εγκαινίασε «αποτελεί το θεμέλιο λίθο που θα επιτρέψει στην METRO να στηρίξει την επέκτασή της στη Βόρεια Ελλάδα», όπως τόνισε ο κ. Παντελιάδης.

Ανοδική είναι η πορεία που διαγράφει ο όμιλος, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, σύμφωνα με τα οποία ο ενοποιημένος τζίρος ανήλθε στο 1,5 δισ. ευρώ και η καθαρή κερδοφορία στα 28 εκατ. ευρώ.

Στα εγκαίνια του Κέντρου Διανομής παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, οι οποίοι εξέφρασαν τις προθέσεις για στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Σχετικά με τις προδιαγραφές της νέας επένδυσης, που μόλις εγκαινιάστηκε, η εγκατάσταση εξυπηρετεί τα καταστήματα κεντρικά με όλες τις κατηγορίες προϊόντων (ξηρό φορτίο, συντήρηση, μαναβική, κατάψυξη, κρέας και ψάρι). Αυτό εξασφαλίζει υψηλή παραγωγικότητα, εξοικονόμηση φυσικών πόρων από τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και άμεση εξυπηρέτηση των καταστημάτων της εταιρείας εντός 24 ωρών.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις