Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Microsoft και Τέρνα: «Πράσινο φως» για επενδύσεις «μαμούθ» 1,2 δισ. ευρώ – Ανοίγουν 410 θέσεις εργασίας – Ποια είναι τα projects

Microsoft και Τέρνα: «Πράσινο φως» για επενδύσεις «μαμούθ» 1,2 δισ. ευρώ – Ανοίγουν 410 θέσεις εργασίας – Ποια είναι τα projects

Επενδύσεις άνω του 1,2 δισ. ευρώ παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης, από την Microsoft Hellas για την υλοποίηση του «Investment in Data Centers in Greece» και για την Τέρνα Ενεργειακή που θα υλοποιήσει το έργο «Υβριδικό Έργο Φράγματος Ποταμών (Αμαρίου)».

Οι στρατηγικές αυτές επενδύσεις θα δημιουργήσουν 410 νέες θέσεις εργασίας. Τις δύο αυτές νέες Στρατηγικές Επενδύσεις ενέκρινε σήμερα (15/4/2022) η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Data Centers – Microsoft – Επένδυση 976 εκατ. Ευρώ – 300 θέσεις εργασίας –

Η επενδυτική πρόταση της Microsoft αφορά στη δημιουργία Συγκροτήματος Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων αποτελούμενου από τρία Κέντρα Δεδομένων (Data Centers), σε δύο περιοχές εγκατάστασης εντός νομού Αττικής. «Η Ελλάδα καθίσταται ένα διεθνές κέντρο data centers» είναι το μήνυμα που συνοδεύει την έγκριση της επένδυσης.

Φορέας υλοποίησης είναι η εταιρεία Microsoft Operations Hellas, της οποίας απώτερος τελικός μέτοχος είναι η Microsoft Corporation, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού/τεχνολογίας παγκοσμίως.

Το επενδυτικό σχέδιο αναμένεται να συμβάλλει στην απασχόληση, στη μεταλαμπάδευση γνώσης και τεχνολογίας, στην ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο καθώς και τη δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για την προσέλκυση και άλλων έργων παρόμοιας υποδομής. Η επένδυση συνολικού προϋπολογισμού άνω των 976 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα 10ετίας.

Υβριδικό Έργο Φράγματος Ποταμών (Αμαρίου) – ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – 26 ανεμογεννήτριες – 240 εκατ. ευρώ – 110 θέσεις εργασίας

H επενδυτική πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός υβριδικού σταθμού, ο οποίος αξιοποιεί στο μέγιστο την αιολική παραγωγή 26 ανεμογεννητριών (μονάδες ΑΠΕ) καθώς τη συνδυάζει με σχήμα ελεγχόμενης λειτουργίας. Ο συνδυασμός υδροηλεκτρικής και αιολικής παραγωγής δημιουργεί αυξημένες δυνατότητες παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας και θα συμβάλει στην περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Η επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να δημιουργήσει 110 νέες θέσεις εργασίας.

Να σημειωθεί, ότι η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αρμόδιου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις κ. Νίκου Παπαθανάση, του Υφυπουργού Αρμόδιου για την Εξωτερική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κώστα Φραγκογιάννη, του Γ.Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Ορέστη Καβαλάκη και του Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας κ. Γιάννη Σμυρλή.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις