Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Motor Oil: Αισιόδοξος ο Πέτρος Τζαννετάκης για το μέλλον των ΑΠΕ των διυλιστηρίων

Motor Oil:  Αισιόδοξος ο Πέτρος Τζαννετάκης για το μέλλον των ΑΠΕ των διυλιστηρίων

Την αισιοδοξία του για το δεύτερο εξάμηνο του έτους εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης, σε τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα  πρώτου εξαμήνου 2023, εστιάζοντας στα επόμενα σχέδια που αφορούν τη δραστηριότητα στον τομέα διύλισης και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Όπως τόνισε ο κ. Τζαννετάκης, η δραστηριότητα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αναμένεται να είναι καλύτερη το προσεχές διάστημα, ενώ αναφορικά με μία μεγάλη επένδυση, ύψους 340 εκατ. ευρώ που δρομολογεί στις εγκαταστάσεις που διαθέτει στους Αγίους Θεοδώρους, κι αφορά έργο στον τομέα τις διύλισης, ο ίδιος ανέφερε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.   Πρόκειται για πλωτό σταθμό υποδοχής και αεριοποίησης LNG της θυγατρικής της Διώρυγας Gas, η οποία τον Ιανουάριο εντάχθηκε στο καθεστώς της ταχείας αδειοδότησης, στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων.   Το έργο έχει λάβει έγκριση για τους περιβαλλοντικούς όρους κι επιπλέον έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα. Προσδοκία της Motor Oil είναι να εγκριθούν από την Κομισιόν κάποιες χρηματοδοτήσεις, που θα επιτρέψουν την υλοποίηση του έργου.

Αναφερόμενος στις μονάδες διυλιστηρίων του ομίλου, ο κ. Τζαννετάκης ανέφερε ότι, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν εργασίες συντήρησης, οι οποίες διήρκεσαν από το Μάιο έως τον Ιούλιο.  Στο εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης, μάλιστα, ο επικεφαλής της εταιρείας απέδωσε την υποχώρηση των εργασιών και κατ’ επέκταση και του τζίρου.  Ωστόσο, το πέρας των εργασιών θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία όλων των μονάδων, ως εκ τούτου αναμένεται περαιτέρω αύξηση του όγκου πωλήσεων το προσεχές διάστημα, διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Το πράσινο χαρτοφυλάκιο

Εν τω μεταξύ, θετικά νέα έρχονται από τον τομέα των πράσινων επενδύσεων, καθώς και οι αποδόσεις των μονάδων ΑΠΕ που βρίσκονται σε λειτουργία, θα είναι καλύτερες στο δεύτερο μισό του έτους, αλλά και νέα έργα αναμένονται το προσεχές διάστημα.  Ειδικότερα, ο ίδιος αναφέρθηκε στα νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 84 MW, που βρίσκονται υπό κατασκευή, από τα οποία, τα πάρκα με ισχύ 60 MW πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία στο 3ο  τρίμηνο.

Να σημειωθεί, ότι ο όμιλος διαθέτει 772 MW ΑΠΕ, που στο πρώτο εξάμηνο παρήγαγαν EBITDA 40 εκ. ευρώ, ενώ πρόσφατα έλαβαν οριστικούς όρους σύνδεσης και 300 MW της UNAGI που εξαγόρασε πρόσφατα. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις