Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Norwegian Cruise Line: Δυναμική επιστροφή της κρουαζιέρας στα ελληνικά λιμάνια

Norwegian Cruise Line:  Δυναμική επιστροφή της κρουαζιέρας στα ελληνικά λιμάνια

Στο χάρτη της κρουαζιέρας επανατοποθετείται η χώρα μας, καθώς ξεκινά σήμερα, το πρώτο δρομολόγιο του Norwegian Getaway από τη Ρώμη και έως τις 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιεί 10ήμερα ή 11ήμερα δρομολόγια στα Ελληνικά Νησιά.

Στο πλαίσιο της επιστροφής δύο ακόμα κρουαζιερόπλοιων της Norwegian Cruise Line στη Μεσόγειο, οι ελληνικοί προορισμοί που περιλαμβάνονται στα δρομολόγια είναι η Κέρκυρα,  το Κατάκολο –το νεότερο λιμάνι επιβίβασης της NCL στην Πελοπόννησο– η Σαντορίνη και η Μύκονος. Οι προορισμοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς το Ντουμπρόβνικ, τη Νάπολη και το Λιβόρνο (Φλωρεντία/Πίζα), όπου προβλέπεται παραμονή με έως και 13 ώρες σε κάθε λιμάνι.

Μετά από την αναστολή των δρομολογίων για περισσότερες από 500 ημέρες και με την έναρξη δρομολογίων του Norwegian Getaway και του Norwegian Epic στη Μεσόγειο, η Norwegian Cruise Line, επανέρχεται δυναμικά, διατηρώντας πλέον σε λειτουργία το ένα τρίτο από το στόλο των 17 κρουαζιερόπλοιων που διαθέτει.

Όσον αφορά το πρόσφατα ανακαινισμένο Norwegian Epic, αποτελεί το τέταρτο από τα 17 πλοία της εταιρείας που επέστρεψε σε λειτουργία και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο του δρομολόγιο στα πιο δημοφιλή λιμάνια της Ισπανίας και της Ιταλίας, με αφετηρία τη Βαρκελώνη. Κατά τη διάρκεια της 7ήμερης κρουαζιέρας, το Epic επισκέφτηκε το Λιβόρνο, πύλη της Αναγεννησιακής κληρονομιάς της Τοσκάνης και της Φλωρεντίας, τη Ρώμη (Civitavecchia), τη Νάπολη, το Κάλιαρι (Σαρδηνία) και την Πάλμα (Μαγιόρκα). 

Οι προσδοκίες της διοίκησης

«Ήταν συναρπαστικό να βλέπουμε το σχέδιο επανεκκίνησης των δρομολογίων μας να ξεδιπλώνεται τους τελευταίους τρεις μήνες, με το ένα τρίτο του στόλου μας να προσφέρει πλέον αξέχαστες εμπειρίες διακοπών», δήλωσε ο Harry Sommer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Norwegian Cruise Line, προσθέτοντας ότι: «Η χαρά της επανασύνδεσης με τα πληρώματα των πλοίων μας και της υποδοχής των επισκεπτών μας σε αυτά είναι μεγάλη. Το να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε ένα από τα πιο δημοφιλή λιμάνια επιβίβασης για την εταιρεία μας στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας το πρόσφατα ανακαινισμένο The Haven by Norwegian™ στο Norwegian Epic, είναι μια απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσής μας για εξαιρετική ποιότητα και αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών στον στόλο μας».

Υπενθυμίζεται, ότι η NCL έκανε την επανεκκίνηση στις 25 Ιουλίου 2021, έπειτα από διακοπή περισσότερων από 500 μέρες, με το Norwegian Jade να πραγματοποιεί επταήμερα δρομολόγια στα Ελληνικά Νησιά. 

Η εκ νέου ανάπτυξη του στόλου της NCL σε όλο τον κόσμο θα συνεχιστεί σε συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις, καθοδηγούμενη από τα ισχυρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας του προγράμματος Sail Safe της εταιρείας, το οποίο το οποίο έχει ως κεντρικό πυλώνα την υποχρέωση όλα τα πληρώματα και οι επιβάτες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι για να ταξιδέψουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Σε συνεργασία με τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες του SailSAFE Global Health and Wellness Council, τα ενισχυμένα πρωτόκολλα θα αξιολογούνται και θα τροποποιούνται τακτικά ανάλογα με τις ανάγκες, βασισμένα σε επιστημονικές αποφάσεις για την προστασία των επισκεπτών, των πληρωμάτων και των προορισμών επίσκεψης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις