Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Optima Bank: Τα σχέδια για είσοδο στο Χρηματιστήριο και το ομολογιακό δάνειο των 60 εκατ. ευρώ

Optima Bank:  Τα σχέδια για είσοδο στο Χρηματιστήριο και το ομολογιακό δάνειο των 60 εκατ. ευρώ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 60 εκατ. ευρώ της Optima Bank, αποτελώντας για την τράπεζα ψήφο εμπιστοσύνης που ενισχύει τη δυναμική της για περαιτέρω ανάπτυξη, σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο πρόεδρος κ. Γεώργος Τανισκίδης.

Την ίδια στιγμή, η Optima Bank εκτός από την έκδοση δανείου, δρομολογεί την είσοδό της στο Χρηματιστήριο, διαδικασία που, αναμένεται, εκτός απροόπτου να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023. Πρόθεση της διοίκησης τράπεζας αποτελεί η διαδικασία εισόδου στο Χρηματιστήριο να μην συμπέσει με τις εκλογές, ενώ σχετικά με το ποσό που προσδοκά να αντλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμανθεί στα 100 εκατ. ευρώ.

Για την ικανοποιητική πορεία της τράπεζας, τη στρατηγική της, τα προσεχή σχέδια και το μοντέλο ανάπτυξης των καταστημάτων, μίλησαν σε εκπροσώπους του Τύπου η διοικητική ομάδα της Optima Bank με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Τανισκίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Δημήτρη Κυπαρρίση.

Το ομολογιακό δάνειο  

Σχετικά με την έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ), η διαδικασία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου με έντονο το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού, το οποίο αποτυπώθηκε εμφατικά στη συνολική ζήτηση, η οποία ξεπέρασε τον αρχικό στόχο των 60 εκατ. ευρώ.

Η έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, εντάσσεται στις ενέργειες του funding plan για την ενδυνάμωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, πέρα και πάνω από τους εποπτικούς στόχους για το 2022 για τις ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων. Παράλληλα η περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της τράπεζας, θα της επιτρέψει να στηρίξει μέσω χρηματοδοτήσεων, επιχειρήσεις και βιώσιμα επενδυτικά πλάνα, προς όφελος της οικονομίας και της χώρας στο σύνολό της. Το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο έχει αόριστη διάρκεια, δυνατότητα ανάκλησης και επιτόκιο 2,75%, ενώ δεν προβλέπεται να είναι διαπραγματεύσιμο σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά.

Η πραγματικά ευρεία αποδοχή της έκδοσης, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή οικονομία, αντανακλά την εμπιστοσύνη των υφιστάμενων μετόχων αλλά και των νέων επενδυτών στη σταθερά ανοδική πορεία της Optima bank, δηλώνει η διοίκηση. Τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της τράπεζας όπως η κερδοφορία, μόλις από τον 2ο χρόνο λειτουργίας της, η συνεχής επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής, η συμμετοχή στο σχήμα αναδοχής των δημόσιων προσφορών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και σε όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων (Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας), λειτούργησαν ως πόλος έλξης για τους επενδυτές, η ζήτηση των οποίων υπερκάλυψε το ποσό της έκδοσης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Γ. Τανισκίδης: “Καταγράφουμε την επιτυχία αυτή ως μία ακόμη επιβεβαίωση της στρατηγικής που η τράπεζα έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει έως σήμερα. Συνεχίζουμε δυναμικά και δεσμευόμαστε να λειτουργούμε ως τράπεζα αναφοράς, δημιουργώντας πραγματική αξία για τους πελάτες μας, για τους μετόχους μας, αλλά και τους εργαζομένους μας. Και πιστεύω πως τώρα πια δικαιούμαστε να λέμε πως καταφέραμε στην Optima bank να κάνουμε την τραπεζική συναλλαγή μια ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ εμπειρία.”

Το δίκτυο

Σχετικά με το δίκτυο της τράπεζας, στην παρούσα φάση διαθέτει 26 καταστήματα, εκ των οποίων τα 21 βρίσκονται στην Αθήνα, τρία στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Κόρινθο και ένα στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ σύντομα θα προστεθεί το 27ο  κατάστημα της τράπεζας στην Λάρισα. Στρατηγικά η εταιρεία θα επιδιώξει να δώσει το παρών σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπως Πάτρα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά και Βόλο, με προοπτική το δίκτυο σύντομα να αριθμεί τα 35 καταστήματα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις