Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Play: Η νέα χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία ξεκινά πτήσεις από Ελλάδα προς Ισλανδία και ΗΠΑ

Play: Η νέα χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία ξεκινά πτήσεις από Ελλάδα προς Ισλανδία και ΗΠΑ

Με δύο πτήσεις την εβδομάδα από Ελλάδα προς Ισλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεκινά τη δραστηριότητά της στη χώρα μας η χαμηλού κόστους ισλανδική αεροπορική εταιρεία PLAY, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2023.

Η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων, προβλέποντας αρχικά βάσει προγράμματος ότι θα εκτελεί δύο πτήσεις την εβδομάδα από Αθήνα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Σάββατο, ξεκινώντας από τις 3 Ιουνίου.

Σχετικά με την PLAY, ιδρύθηκε το 2019 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Ισλανδίας. Με στόχο να παρέχει ταξίδια προσιτά για όλους, προσφέρει σε ανταγωνιστικές τιμές, υπερατλαντικές πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και έχει 27 προορισμούς στο δίκτυο δρομολογίων της. Από τη νέα χρονιά στον στόλο της εταιρείας θα λειτουργούν 10 Airbus A320/A321neo.

«Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Αθήνα. Όπου έχουμε ξεκινήσει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας έως τώρα, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν πέσει. Οπότε αυτός είναι ο στόχος μας και για την Ελλάδα: να έρθουμε δυναμικά και να μειώσουμε το κόστος των πτήσεων προς την Ισλανδία και τις ΗΠΑ από την Αθήνα», δήλωσε ο Birgir Jónsson, Διευθύνων Σύμβουλος της PLAY.

Οι προσδοκίες για την Αθήνα

Η εταιρεία διαπίστωσε την ανοδική ζήτηση που καταγράφουν τα αεροπορικά ταξίδια από Αθήνα προς Ισλανδία. Πριν από την πανδημία ο ετήσιος ρυθμός αύξησης ανερχόταν στο 20% για το διάστημα 2015 με 2021. Τον τελευταίο χρόνο, η αύξηση είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς μεταξύ Ιουλίου 2021 και Αυγούστου 2022, περί τους 8.700 ταξίδεψαν από Αθήνα προς Ισλανδία με τους περισσότερους να επιλέγουν τον Αύγουστο.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός στη Βόρεια Αμερική από την Αθήνα, με 500 επιβάτες πτήσεων καθημερινά, είναι οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την PLAY να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά για να αλλάξει τους όρους του… παιχνιδιού.

Οι προορισμοί

Η Ισλανδία φημίζεται για τη μοναδική φυσική ομορφιά της: μέσα σε μια μέρα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει πανέμορφους καταρράκτες, θερμοπίδακες, παγετώνες, μαύρες παραλίες και να κάνει μπάνιο σε φυσικές πισίνες. Η πρωτεύουσα Ρέικιαβικ προσφέρει μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και έντονη νυχτερινή ζωή.

Από την Ισλανδία, οι επιβάτες της PLAY μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία εκτελεί δρομολόγια προς τέσσερις προορισμούς: Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Βοστώνη και Βαλτιμόρη. Ο χρόνος πτήσης από την Αθήνα στο Ρέικιαβικ είναι περίπου 5 ώρες 30 λεπτά και για όσους ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ ο χρόνος για την πτήση ανταπόκρισης θα είναι περίπου 2 ώρες.

Το κόστος

Το βασικό σύνθημά της PLAY είναι «Pay less, PLAY more» (Πληρώστε λιγότερο, ΠΑΙΞΤΕ περισσότερο), που σημαίνει ότι οι πελάτες της ξοδεύουν λιγότερα για τα αεροπορικά εισιτήριά τους και έτσι μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα ενώ διασκεδάζουν στους προορισμούς στους οποίους τους μεταφέρει.

«Στην PLAY μπορείτε να επιλέξετε πώς θα ταξιδέψετε. Είναι όπως όταν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο, όπου μπορείτε να επιλέξετε από το μενού αυτό που εσείς θέλετε», εξηγεί ο Birgir Jónsson και καταλήγει: «Με αυτόν τον τρόπο οι επιβάτες μας μπορούν να επιλέξουν πόσα ξοδεύουν για τις υπηρεσίες μας με βάση τις ανάγκες τους. Είμαστε σίγουροι ότι έτσι θα κάνουμε τα ταξίδια πιο προσιτά, πιο ευχάριστα και λίγο πιο διασκεδαστικά –γιατί σε ποιον δεν αρέσουν οι καλές προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια;»

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις