Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Premia Properties: Απέκτησε την «προίκα» της Μπουτάρης έναντι 12,3 εκατ. ευρώ – Ακίνητα, οινοποιείο και συμφωνία εξυγίανσης

Premia Properties: Απέκτησε την «προίκα» της Μπουτάρης έναντι 12,3 εκατ. ευρώ – Ακίνητα, οινοποιείο και συμφωνία εξυγίανσης

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των ακινήτων της Μπουτάρης (Ι. Μπουτάρης & Υιός και Ι. Μπουτάρης & Υιός εταιρεία Συμμετοχών & Επενδύσεων) στην Premia Properties, υλοποιώντας την δικαστική απόφαση που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2022 για επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης του οινοποιητικού ομίλου.

Αναλυτικότερα, η PREMIA απέκτησε έναντι τιμήματος 12,3 εκατ. ευρώ, κτίρια συνολικής επιφάνειας 28.800 τετραγωνικών μέτρων (εκ των οποίων 5 οινοποιεία 15.660 τ.μ. καθώς και κτίριο γραφείων στο Πικέρμι Αττικής) και οικόπεδα έκτασης 740 στρεμμάτων εκ των οποίων 5 αμπελώνες 633 στρεμμάτων οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετικές τοποθεσίες παραγωγής οίνου της χώρας (Νάουσα, Γουμένισσα, Μαντινεία, Νεμέα, Σαντορίνη, Κρήτη).

Στον τουρισμό

Ορισμένα ακίνητα (όπως της Σαντορίνης και της Κρήτης) έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης στον κλάδο του οινοτουρισμού. Επισημαίνεται ότι η δομή της συναλλαγής περιλαμβάνει τον διαχωρισμό της ακίνητης περιουσίας από την οινοποιητική/εμπορική δραστηριότητα.

Τα αποκτηθέντα από την PREMIA ακίνητα θα εκμισθωθούν μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης στην νεοϊδρυθείσα εταιρεία Μπουτάρη Οινοποιητική ΑΕ (Boutari Wineries) η οποία ανήκει σε σχήμα επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο οποίο βασικός μέτοχος είναι η Sterner Stenhus Greece και η οποία, σε υλοποίηση της Συμφωνίας εξυγίανσης, ανέλαβε από 1/11/2022 την οινοποιητική παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα μετά από μεταβίβαση των σημάτων, των παραγωγικών μηχανημάτων, των αποθεμάτων και αναμορφωμένων απαιτήσεων και υποχρεώσεων.

Τα οινοποιεία

Ο κ. Κώστας Μαρκάζος, διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties  δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς η PREMIA ολοκλήρωσε μια ακόμη πρωτοποριακή συναλλαγή σε έναν από τους βασικούς κλάδους ενδιαφέροντος της, όπως των βιομηχανικών (light industrial) ακινήτων. Η συγκεκριμένη επένδυση διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με ακίνητα βιώσιμης αειφόρου ανάπτυξης όπως οινοποιεία και αμπελώνες, τα οποία η PREMIA σκοπεύει να αξιοποιήσει καθώς και να αναβαθμίσει περιβαλλοντολογικά».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις