Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Premia Properties: Σημαντικές επενδύσεις σε φοιτητική εστία, Μπουτάρη, Ιόλη, Athens Heart και διπλασιασμός λειτουργικής κερδοφορίας

Premia Properties: Σημαντικές επενδύσεις σε φοιτητική εστία, Μπουτάρη, Ιόλη, Athens Heart και διπλασιασμός λειτουργικής κερδοφορίας

Αύξηση εσόδων κατά 58% με τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων να διαμορφώνονται σε 15,9 εκατ. ευρώ πέτυχε η Premia Properties, το 2022, έτος που συνεχίστηκαν οι επενδύσεις με εξέχουσες την απόκτηση τριών φοιτητικών εστιών, των εγκαταστάσεων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, βιομηχανικού ακινήτου στο Κρυονέρι, καθώς και είσοδο σε νέους κλάδους με την απόκτηση των ακινήτων της Μπουτάρης και του Athens Heart.

To πρώτο τρίμηνο του 2023 η Premia Properties συνέχισε την υλοποίηση του πλάνου επενδύσεών της, ολοκληρώνοντας την απόκτηση μιας ακόμη φοιτητικής εστίας στην Ξάνθη και των εγκαταστάσεων του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ, ενώ παράλληλα υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία για το Project Skyline.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε, ολοκλήρωσε την προσθήκη συνολικά 23 νέων ακινήτων, εμφανίζοντας κατά την 31/12/22 50 ακίνητα υπό διαχείριση με τη συνολική αξία των επενδύσεων να διαμορφώνεται σε 272,6 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 37% σε σχέση με το 2021.

Επιπλέον, η Premia Properties διαθέτει υψηλά συνολικά ταμειακά διαθέσιμα ύψους 47,8 εκατ. ευρώ κι εμφανίζει υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση με την καθαρή θέση του oμίλου να διαμορφώνεται σε 141,3 εκατ. ευρώ και τον καθαρό δανεισμό σε 128,9 εκατ. ευρώ. Η ισχυρή πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας επιβεβαιώθηκε από την ICAP CRIF Α.Ε. η οποία τον Οκτώβριο 2022, στο πλαίσιο της ετήσιας αναθεώρησης, διατήρησε τη διαβάθμιση στην κλίμακα A.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις