Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Quest: Ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την Κωτσόβολος – To προφίλ και τα σχέδια

Quest: Ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την Κωτσόβολος – To προφίλ και τα σχέδια

Το ενδιαφέρον απόκτησης της Κωτσόβολος εκφράζει ο Quest ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ομίλους με δραστηριότητα στον τομέα της τεχνολογίας.  Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του μητρικού ομίλου  Curry’s για πρόθεση πώλησης της Κωτσόβολος.  

Η επιβεβαίωση ότι ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Κωτσόβολος, έρχεται από τον ίδιο τον όμιλο Quest.  Όπως ανέφερε προς τις Αρχές του Χρηματιστηρίου: «Η Quest συμμετέχει στη διαδικασία της Κωτσόβολος, η οποία σε αυτό το στάδιο είναι στη φάση κατάθεσης ενδεικτικών και μη δεσμευτικών προσφορών, έχοντας αντίστοιχα καταθέσει τη δική της ενδεικτική και μη δεσμευτική προσφορά. Έπεται η εξέλιξη της διαδικασίας, συνεπώς δεν είναι βέβαιο ότι η εν λόγω διαδικασία θα οδηγήσει σε οριστική συμφωνία με την Quest».

Ποια είναι

H Quest Συμμετοχών A.E. μητρική εταιρεία του ομίλου, ιδρύθηκε το 1981 ως Info-Quest Ε.Π.Ε. και είναι εισηγμένη στο ΧΑ από το 1998. Πρωτοπόρος στον τομέα της Τεχνολογίας, ο όμιλος, έχει συνδέσει το όνομά του με την ανάπτυξη της αγοράς της Πληροφορικής αλλά και με την εισαγωγή και την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα.

Από τον Νοέμβριο του 2021 η μετοχή της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται στον δείκτη FTSE-25, με τις 25 μεγαλύτερες εταιρείες του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Παράλληλα, η εταιρεία συμπεριλαμβάνεται στις ελληνικές εισηγμένες εταιρείες του νέου δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών ATHEX ESG INDEX, ο οποίος παρακολουθεί τη χρηματιστηριακή απόδοση των εισηγμένων εταιρειών του Χ.Α. που υιοθετούν και προβάλλουν τις πρακτικές τους σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG).

Σήμερα ο Όμιλος δραστηριοποιείται στους τομείς του Εμπορίου (Λιανική και Χονδρική Πώληση) Προϊόντων Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Κλιματισμού και του ηλεκτρονικού εμπορίου, των Υπηρεσιών Πληροφορικής, των Ταχυμεταφορών και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και της Πράσινης Ενέργειας, με παρουσία που εκτείνεται στην Ελλάδα, την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Οι εταιρείες του ομίλου, απασχολούν περισσότερα από 2.500 εξειδικευμένα στελέχη και επαγγελματίες και συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες εταιρείες σε διεθνές επίπεδο, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία. Εξυπηρετούν όλο το εύρος της αγοράς, από τις μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, μέχρι και τον τελικό καταναλωτή, ενώ διαθέτουν ισχυρή χρηματοοικονομική βάση, υψηλή τεχνογνωσία και θετικές προοπτικές, η κάθε μία στον τομέα της.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις