Σάββατο, 18 Μαΐ
21oC Αθήνα

Rafarm: Νέο υπερσύγχρονο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Παιανία – Θέσεις εργασίας και επενδυτικό πλάνο 65 εκατ.

Rafarm: Νέο υπερσύγχρονο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Παιανία – Θέσεις εργασίας και επενδυτικό πλάνο 65 εκατ.

Μια σημαντική επένδυση ολοκλήρωσε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Rafarm της οικογένειας Ρασσιά στην Παιανία, δημιουργώντας ένα πρότυπο υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, που εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας ύψους 65 εκατ. ευρώ για την πενταετία 2021-2025.

Το νέο Ερευνητικό Κέντρο απασχολεί καταρτισμένους και έμπειρούς επιστήμονες, είναι συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ. και διαθέτει εργαστήρια υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών για την ανάπτυξη πολύπλοκων φαρμακοτεχνικών σκευασμάτων. Αποτελεί, δε την κινητήριο δύναμη της Rafarm και αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική της πορεία με την ανάπτυξη νέων πολύπλοκων φαρμακευτικών προϊόντων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Να σημειωθεί δε, ότι τελευταία δεκαετία η εταιρεία υπερδιπλασίασε τις θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στην νέα επένδυση ο κ. Αριστείδης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος της Rafarm αναφέρει ότι: «Οι επενδύσεις οδηγούν σε εξωστρέφεια και καινοτομία. Είμαστε μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές φαρμακευτικές βιομηχανίες που επενδύει στην Ελλάδα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης».

Τα εγκαίνια της νέας επένδυσης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, της Υφυπουργού Υγείας, κα Ζωή Ράπτη και εκπροσώπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις