Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Real Estate: Η Ομόνοια «μεταμορφώνεται» – Επενδύσεις πολυτελείας σε ξενοδοχεία, γραφεία και καταστήματα

Real Estate: Η Ομόνοια «μεταμορφώνεται» – Επενδύσεις πολυτελείας σε ξενοδοχεία, γραφεία και καταστήματα

Προσδοκίες ότι η περιοχή της Ομόνοιας θα αναβαθμιστεί, δημιουργούν οι επενδύσεις που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν Έλληνες και ξένοι επενδυτές στον τομέα του real estate, έχοντας δρομολογήσει σημαντικά projects πολλών εκατομμυρίων που στην πλειονότητά τους, αφορούν ξενοδοχεία, γραφεία και εμπορικά καταστήματα.

Το μεγάλο «στοίχημα» για την Ομόνοια μπήκε, όταν ξένες εταιρείες, αφού «σάρωσαν» την περιοχή, απέκτησαν τελικά ακίνητα σε τιμές οικονομικής «κρίσης», τα οποία προσδοκούν ότι θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τουρίστες με μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Ξενοδοχεία με κεφάλαια από Ισραήλ

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή έχει διαδραματίσει η ισραηλινή ξενοδοχειακή αλυσίδα Brown, η οποία έχει υπομισθώσει το ιστορικό ξενοδοχείο La Mirage της Ομόνοιας, δυναμικότητας 220 δωματίων, το οποίο έχει μετονομαστεί σε Lighthouse Athens.

Το μεγάλο επενδυτικό βήμα της Brown Hotels, έγινε με την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του επίσης ιστορικού ξενοδοχείου Acropol στην Ομόνοια, το οποίο διαθέτει 165 δωμάτια και πλέον λειτουργεί ως Brown Acropol. 

Ακολούθησε το DAVE Red Athens, με 87 δωμάτια, πάλι στην Ομόνοια επί των οδών Βερανζέρου και Κοτοπούλη, ενώ σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει σε συνεργασία με την επίσης ισραηλινή εταιρεία Ficus και τέταρτο μπουτίκ ξενοδοχείο κοντά στην πλατεία, στην οδό Ευρυπίδου.

Να σημειωθεί ότι οι Ισραηλινοί έχουν εντάξει στο χαρτοφυλάκιό τους κι άλλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα, όπως είναι το boutique ξενοδοχείο Villa Brown Ermou στην Ερμού, το οποίο προς το παρόν διαθέτει 16 δωμάτια, ωστόσο βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης με προοπτική να αυξήσει σε 51 τα δωμάτια και τις σουίτες. Στα σχέδιά τους περιλαμβάνεται επίσης η αξιοποίηση του Kubic Athens Smart Hotel, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.  Στόχος της Brown είναι να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο με 24 ξενοδοχεία.

To Σαρόγλειο Μέγαρο σε …Moxy Athens City

Οι εργασίες ανακαίνισης στο Σαρόγλειο Μέγαρο της οδού Σταδίου 65 στην Ομόνοια, που κάποτε στέγαζε το Ειρηνοδικείο των Αθηνών και η μετατροπή του σε ξενοδοχείο Moxy, δημοφιλής φίρμα του ομίλου Marriott, σίγουρα θα δώσει νέα αίγλη στην περιοχή, υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς.  Για την ανακαίνιση του 8ώροφου κτιρίου και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο 200 δωματίων o προϋπολογισμός κυμαίνεται στα 20 εκατ. ευρώ.  Το απαιτητικό έργο έχουν αναλάβει η Dimand και η Prodea Investments, με την αρωγή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

H αναβίωση του MINION

Το κτίριο που στέγαζε το θρυλικό πολυκατάστημα ετοιμάζεται να περάσει σε νέα εποχή, μετά την απόκτησή του από την Dimand Real Estate, που προσέφερε περί τα 25 εκατ. ευρώ στους πιστωτές της ιδιοκτήτριας Folli Follie.  Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις, το κτίριο θα έχει μικτή χρήση, καθώς θα διαθέτει γραφεία, χώρους εστίασης, καταστήματα και ίσως διαμερίσματα.  Σημαντικό είναι ότι η περιοχή αναμένει την «αναβίωση» του κτιρίου με μεγάλη προσδοκία.

Το κτίριο ΔΕΗ της οδού Χαλκοκονδύλη

Ένα ολόκληρο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Χαλκοκονδύλη, 3ης Σεπτεμβρίου, Καποδιστρίου και Πατησίων και το οποίο στεγάζει γραφεία της ΔΕΗ εδώ και μισό αιώνα περίπου, πρόκειται σύντομα να απελευθερωθεί, καθώς οι διοικητικές υπηρεσίες του Οργανισμού θα μεταφερθούν στο πρώην στρατόπεδο «Αντισυνταγματάρχη Πεζικού Πλέσσα Μιχαήλ» στη λεωφόρο Μεσογείων.   Η αποχώρηση των κεντρικών γραφείων από το κτίριο της Ομονοίας δημιουργεί επίσης νέες προσδοκίες για το κτίριο. Εάν τελικά οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για τον τουρισμό επιβεβαιωθούν, τότε αυτές δεν είναι παρά μόνο η αρχή στο επενδυτικό «μπουμ» που θα δούμε μπροστά μας, υποστηρίζει η αγορά.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις