Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Real Estate: Οι πρώτες μεγάλες επενδύσεις με θέα θάλασσα καλωσορίζουν το 2023

Real Estate: Οι πρώτες μεγάλες επενδύσεις με θέα θάλασσα καλωσορίζουν το 2023
Reuters

Μπαράζ επενδύσεων σε διαμερίσματα νέα γενιάς, ξενοδοχεία και κάμπινγκ που υλοποιούνται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα της Αττικής, από Γλυφάδα, Βούλα και Ελληνικό, μέχρι Σούνιο και Πειραιά, με κοινό χαρακτηριστικό τη θέα τους προς τη θάλασσα, έχουν ανακοινώσει εγκαίνια εντός του 2023.

Η πολυαναμενόμενη ultra luxury τουριστική επένδυση στα Αστέρια της Γλυφάδας, έχει ανακοινωθεί, ότι θα ολοκληρωθεί εντός του νέου έτους. Το καινοτόμο συγκρότημα χωρίζεται σε δύο κομμάτια: το ένα είναι το ξενοδοχειακό κομμάτι με 128 κλειδιά και το άλλο κομμάτι είναι σχεδιασμένο και για το ευρύ κοινό.

Όσον αφορά στο ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει, το One & Only Aesthesis, ανήκει στην κατηγορία πέντε αστέρων κι αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το επόμενο διάστημα. Να σημειωθεί, ότι στη συνολική έκταση των 280 στρεμμάτων, οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα αναπτυχθούν σε 25.000 τ.μ., ενώ η ανάπτυξη του έργου θα υλοποιηθεί με αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας. Από την νέα επένδυση θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας.

Το glamping

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στην Α’ Ακτή Βούλας, η άλλοτε κατασκήνωση ετοιμάζεται να «αναβιώσει» με την λειτουργία camping πολυτελείας, εισάγοντας και στην Αττική την έννοια του glamping που προκύπτει από τις λέξεις glamorous και camping. Στην έκταση της ΕΤΑΔ, εκτός από τα τουριστικά οικήματα, θα λειτουργούν επίσης εστιατόριο, αναψυκτήριο, παιδότοπος, χώρος διημέρευσης με βιβλιοθήκη, εμπορικό κατάστημα, κινηματογράφος, γυμναστήριο, κέντρο αναζωογόνησης, αθλητικά γήπεδα, ενώ θα υπάρχει κι ένα εκτενές δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων που θα αποτελέσει έναν σύγχρονο χώρο αναψυχής στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής. Κι αυτή η επένδυση θα παραδοθεί στο κοινό στα μέσα περίπου του 2023.

Στο Σούνιο

Συνεχίζοντας τη διαδρομή και με σταθμό το Σούνιο, στην Πούντα Ζέα, η μεγάλη επένδυση της Brown Hotels για την αναβίωση κτιρίου που εδώ και χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένο, βρίσκεται στην τελική ευθεία. Το νέο 4άστερο resort με την απεριόριστη θέα στη θάλασσα, που απέκτησε η ισραηλινή ξενοδοχειακή αλυσίδα έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσει τη φετινή τουριστική σεζόν. Κατατάσσεται στην κατηγορία 5 αστέρων, διαθέτει 179 δωμάτια και σουίτες, ενώ περιλαμβάνει πολυτελείς εγκαταστάσεις, όπως πισίνα, spa, γυμναστήριο και συνεδριακό χώρο 500 ατόμων. Πρόθεση της ιδιοκτήτριας εταιρείας να «ανοίξει» στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν 2023.

Πύργος Πειραιά

Με κατεύθυνση προς το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, συναντάμε τον πολυσυζητημένο Πύργο του Πειραιά, ο οποίος μετά από χρόνια εγκατάλειψης, ανακατασκευάζεται κι αυτός πλήρως, ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό και με προοπτική να λειτουργήσει εντός του 2023, ως Piraeus Tower. Έχει ύψος 88 μέτρα κι εκτείνεται σε 22 ορόφους. Διαθέτει γραφεία κι εμπορικούς χώρους, πληρώντας τις σύγχρονες προδιαγραφές ενός βιοκλιματικού κτιρίου. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της εταιρείας, ο Πύργος θα έχει παραδοθεί έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις