Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Real Estate: Στο ραντάρ αμερικανών επενδυτών η «άγνωστη» Ελλάδα – Μεσίτες από το Σικάγο σε 8 ελληνικές πόλεις

Real Estate: Στο ραντάρ αμερικανών επενδυτών η «άγνωστη» Ελλάδα – Μεσίτες από το Σικάγο σε 8 ελληνικές πόλεις

Ακίνητα σε οκτώ ελληνικές πόλεις της χώρας, βάζουν στο μικροσκόπιο Αμερικανοί επενδυτές, στο πλαίσιο του οποίου, αντιπροσωπεία 22 μεσιτών και εκπροσώπων μεσιτικών γραφείων – μελών της Mainstreet Organization of Ilinois των ΗΠΑ, ξεκίνησε tour από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κόρινθο.

Οι μεσίτες από τις ΗΠΑ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις του επιχειρηματικού προφίλ και της επενδυτικής δυναμικής της Ελλάδας, ενώ είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και μεσίτες.

Η διαμονή τους στην Ελλάδα διήρκεσε εννέα ημέρες και το ταξίδι τους που ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη περιελάμβανε τους εξής σταθμούς: Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάργα, Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθο, ενώ κατέληξαν στην Αθήνα απ’ όπου αναχώρησαν.

Οι Αμερικανοί μεσίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ελληνική αγορά real estate και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της eXp Greece και Επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ) κ. Νίκος Μανομενίδης, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της αποστολής ανέφερε πως «οι Αμερικανοί μεσίτες γνώρισαν την “άγνωστη” Ελλάδα, δηλαδή τις περιοχές που δεν είναι και τόσο προβεβλημένες, αλλά παράλληλα αποτελούν επενδυτικές ευκαιρίες».

O κ. Μανομενίδης έκανε λόγο για περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στους Αμερικανούς επαγγελματίες. Το αμερικανικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι έκδηλο από καιρό, και πλέον βλέπουμε ότι γίνεται και πράξη.

Το ενδιαφέρον τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική κτηματαγορά, καθώς οι Αμερικανοί μεσίτες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας, αποτελούν ταυτόχρονα μέλη μίας της μεγαλύτερης επαγγελματικής ένωσης στον κόσμο NAR National Association of Realtors που αριθμεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη. Επιπροσθέτως τα μέλη της ΕΠΠΑ είναι επίσης International Realtors Members συνεπώς, η διαφήμιση της Ελλάδας στο κομμάτι των real estate ευκαιριών είναι τεράστια.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις