Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Reds: Η δημόσια πρόταση από το ολλανδικό γκρουπ, το Campas Park, η μαρίνα Αλίμου και τα σχέδια   

Reds: Η δημόσια πρόταση από το ολλανδικό γκρουπ, το Campas Park, η μαρίνα Αλίμου και τα σχέδια   

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση προς τους μετόχους που κατέχουν κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της Reds ΑΕ υπέβαλε η RB Ellaktor Holding BV, θυγατρική της ολλανδικής Reggeborgh Invest BV.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η εταιρεία, η πρόταση είναι υποχρεωτική από το νόμο, καθώς ο ολλανδικός όμιλος απέκτησε το 46,15% της Ελλάκτωρ και μέσω αυτής ελέγχει και την Reds. Να σημειωθεί, ότι η Ελλάκτωρ κατέχει το 55,46% της Reds, ενώ μαζί με το ποσοστό που κατέχει και η ολλανδική Prosilio, ο όμιλος συγκεντρώνει ποσοστό 60,27%. Με το δικαίωμα του νόμου, καταθέτει δημόσια πρόταση για την εξαγορά των υπόλοιπων  μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 39,73%.   Η προσφορά κατατίθεται από την επίσης ολλανδική RB Ellaktor Holding, μέσω της οποίας η Reggeborgh ελέγχει την Ελλάκτωρ – και μέσω αυτής  την Reds.  Ο ολλανδικός όμιλος προσφέρει τίμημα 2,48 ευρώ ανά μετοχή, ενώ αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο.

Τα έργα της Reds

Cambas Park:  Ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπτυξης στην Ελλάδα θα αποτελέσει το Cambas Park που θα κατασκευασθεί στην υπό πολεοδόμηση επιφάνεια 315 στρεμμάτων, σε προνομιούχο σημείο στην καρδιά της Αττικής, στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά. Θα συνδυάζει την ανάδειξη των διατηρητέων κτιρίων Καμπά με μία νέα σύγχρονη ανάπτυξη σε ένα ελκυστικό υπαίθριο περιβάλλον με χρήσεις γραφείου, αγοράς, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.  Το Campas Park είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας.

Μαρίνα Αλίμου:  Σε συνεργασία με την Άκτωρ Παραχωρήσεις, η Reds πέτυχε την ανάληψη της εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου για 40 έτη (με δυνατότητα επέκτασης στα 50 έτη). Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη Μαρίνα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην ανατολική Μεσόγειο ενώ αποτελεί και την κύρια βάση για την ελληνική αγορά τουρισμού ενοικίασης yachting. Στόχος είναι η ανανεωμένη Μαρίνα Αλίμου να αποτελέσει προορισμό για επισκέπτες και κατοίκους της Αθήνας.

Smart Park: To χαρτοφυλάκιο της Reds διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά εμπορικά πάρκα στην Ελλάδα, σε έκταση 91 στρεμμάτων στη θέση Γυαλού στα Σπάτα. Σε 53.000 τ.μ. επιφανείας εμπορικών χώρων, το πάρκο φιλοξενεί τα ισχυρότερα και σημαντικότερα ονόματα (brandnames) του λιανικού εμπορίου της χώρας μας.  Για το προσεχές μέλλον υπάρχουν επιπλέον σχέδια, όπως η δημιουργία Data Centers και Big Boxes, δηλαδή εμπορικών καταστημάτων σε έκταση όμορη του Smart Park.

Γούρνες Κρήτης: Στα ανατολικά του Ηρακλείου Κρήτης, σε στρατηγικό σημείο, θα αναπτυχθεί ακίνητο με παραθαλάσσιο μέτωπο 320 μ. προς το Αιγαίο πέλαγος και τουριστική μαρίνα. Την αξιοποίηση του ακινήτου πέτυχε, μετά από διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Η Reds προσβλέπει στην αξιοποίηση του οικοπέδου, με μικτής χρήσης ανάπτυξη που θα αποτελέσει έναν ξεχωριστό τουριστικό, εμπορικό και ψυχαγωγικό προορισμό στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις