Τετάρτη, 1 Μαΐ
17oC Αθήνα

Reggeborgh: Τα επόμενα σχέδια των Ολλανδών που απέκτησαν το Corfu Palace – Οι δεσμοί του ιδιοκτήτη με την Κέρκυρα

Reggeborgh: Τα επόμενα σχέδια των Ολλανδών που απέκτησαν το Corfu Palace – Οι δεσμοί του ιδιοκτήτη με την Κέρκυρα

Δυναμικό παρών στο real estate δηλώνει η ολλανδική Reggeborgh Invest του Χένρι Χόλτερμαν, μετά την απόκτηση του θρυλικού ξενοδοχείου Corfu Palace, ταυτισμένο με την ιστορία της κερκυραϊκής ελίτ.

Η συμφωνία για την εξαγορά του κερκυραϊκού ξενοδοχείου, δεν ξάφνιασε την τοπική κοινωνία, η οποία γνωρίζει καλά τον Χ. Χόλτερμαν, λόγω της ιδιότητας του ως πρόξενος της Ολλανδίας στην Κέρκυρα, αλλά και της εξοχικής κατοικίας που διαθέτει στο νησί των Φαιάκων, την οποία επισκέπτεται με μεγάλη συχνότητα. Λάτρης της Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων, πολύ περισσότερο δε της Κέρκυρας, ο Χ. Χόλτερμαν δεν παραλείπει να το εκφράζει και να το αποδεικνύει, όποτε του δίνεται η ευκαιρία.

Κίνηση ματ

Το Corfu Palace, στενά συνδεδεμένο με την ιστορία της κερκυραϊκής ελίτ, είχε τοποθετηθεί από νωρίς στο μικροσκόπιο της Reggeborgh, γι’ αυτό και η τελική συμφωνία για την εξαγορά του αποτέλεσε κίνηση ματ για την ίδια την εταιρεία.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα που αφορούν το εν λόγω ξενοδοχείο, πηγές προσκείμενες στην εταιρεία αναφέρουν, ότι μετά το πέρας της τουριστικής σεζόν, η διοίκηση θα υλοποιήσει εργασίες πλήρους ανακαίνισης, με σκοπό να αναδείξει την αίγλη που του αξίζει, όπως και η επιθυμία του επί 33 χρόνια ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Χρήστου Φωκά.

Πρόθεση αποτελεί, το ανακαινισμένο ξενοδοχείο να επαναλειτουργήσει την ερχόμενη σεζόν, χωρίς ωστόσο να θεωρείται κι αυτό βέβαιο, καθώς θα εξαρτηθεί από την έκταση των εργασιών.

Στρατηγική των Ολλανδών

Εν τω μεταξύ, αναφορά με την Reggeborgh Invest, μόλις στις αρχές Αυγούσου, ενίσχυσε στο 94,2% το ποσοστό συμμετοχής της στη REDS, εταιρεία Ανάπτυξης Ακινήτων και Υπηρεσιών, μέλος του ομίλου Ελλάκτωρ και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Λίγο καιρό νωρίτερα, είχε σφραγίσει με την Ιντρακάτ, συμφωνία πώλησης της Άκτωρ, κατασκευαστικού βραχίονα της Ελλάκτωρ, με τίμημα τα 214 εκατομμύρια ευρώ. Οι παραπάνω κινήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης της Ελλάκτωρ, το οποίο ξεκίνησε το 2021 και ήδη αποδίδει καρπούς.

Πλέον, η ολλανδική Reggeborgh Invest μαζί με την Motor Oil, που αποτελούν τους βασικούς μετόχους της Ελλάκτωρ, επαναπροσδιορίζουν τη θέση τους στην αγορά κι αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες σε τομείς του ενδιαφέροντος τους.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις