Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Rolco: Το στοίχημα των ΗΠΑ – Οι οικολογικές πατέντες και τα νέα σχέδια της ελληνικής εταιρείας απορρυπαντικών

Rolco: Το στοίχημα των ΗΠΑ – Οι οικολογικές πατέντες και τα νέα σχέδια της ελληνικής εταιρείας απορρυπαντικών

Η διορατικότητα της οικογένειας Σουρουλίδη να θέσει ως προτεραιότητα τους όρους βιωσιμότητας στην παραγωγή απορρυπαντικών, νωρίτερα από την εποχή της, είχε ως αποτέλεσμα να καταφέρει να διεισδύσει σε προηγμένες αγορές, με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, να αποτελούν το νεότερο στοίχημα.

Στο περιθώριο οικολογικής δράσης, που υλοποιήθηκε από την σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών MyPlanet της εταιρείας Rolco, ο CCO Έκτορας Σουρουλίδης, εκπρόσωπος τρίτης γενιάς, τόνισε ότι το άνοιγμα προς την Αμερική γίνεται σε μια περίοδο, όπου η κατανάλωση eco καθαριστικών καταγράφει άνοδο. Η πρώτη αποστολή έχει ήδη ολοκληρωθεί προς την Νέα Υόρκη, με προοπτική να τονωθούν περαιτέρω οι εξαγωγές της εταιρείες, που στην παρούσα φάση, αφορούν το 5% του συνολικού της τζίρου.

Τροχιά ανάπτυξης

Για την κατανάλωση απορρυπαντικών και καθαριστικών της εταιρείας Rolco, ο κ. Σουρουλίδης δήλωσε ικανοποιημένος, καθώς όπως φαίνεται και από τα νούμερα, η πορεία των πωλήσεων είναι ανοδική. Έτσι, από 34 εκατ. ευρώ πωλήσεις το 2021, σημειώθηκε αύξηση στα 37 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ την τρέχουσα χρήση, παρά τις αντίξοες συνθήκες, η διοίκηση εκτιμά ότι ο τζίρος θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το 2022 αποτέλεσε μια δύσκολη χρονιά για τις επιχειρήσεις, αλλά και μια πρόκληση, καθώς, παρά τις αυξήσεις στις συσκευασίες, τα μεταφορικά και τις πρώτες ύλες που κυμάνθηκαν από 15% έως 35% αλλά και την ενέργεια που έφθασε στο 280%, η Rolco, κατάφερε να συγκρατήσει τις ανατιμήσεις και να βελτιώσει τις πωλήσεις της, υλοποιώντας παράλληλα επενδύσεις για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών της.

Οικολογική δράση

Εν τω μεταξύ η Rolco, μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη παραγωγική μονάδα απορρυπαντικών στην Ελλάδα με δραστηριότητα που ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1950 έχει καταφέρει να διεισδύσει στα ελληνικά νοικοκυριά με ένα portfolio από 7 αναγνωρισμένα brands: MyPlanet, Baby Planet, ESSEX, ROL, Roli, BIONOL και White Glo. Βασικός άξονας στρατηγικής αποτελεί τόσο η παραγωγή προϊόντων που δεν επιβαρύνουν τον πλανήτη και την υγεία μας, αλλά και η εταιρική κοινωνική πολιτική, με έμφαση στον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον.

Σ’ αυτό το πλαίσιο υποστηρίζει σταθερά τις πολύτιμες πρωτοβουλίες των ΜΚΟ Ενάλεια & Αρχέλων, συμμετέχοντας στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος με δράσεις που αφορούν την περισυλλογή πλαστικού από τις ακτές του Αργοσαρωνικού. Η πιο πρόσφατη δράση αφορούσε τον παράκτιο καθαρισμό στο νησάκι του Αργοσαρωνικού Πάτροκλος, η οποία υλοποιήθηκε από την σειρά απορρυπαντικών MyPlanet στο πλαίσιο του προγράμματος «Είναι στο Χέρι σου. Καθαρές Θάλασσες για Όλους». Όπως ανέφερε με ιδιαίτερη υπερηφάνεια η διοίκηση, τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από ικανοποιητικά, καθώς ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των 3 τόνων, έχουν ήδη συλλεχθεί 3,5 τόνοι σε πλαστικό και δίχτυα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις