Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Samsung: Η βιωσιμότητα στον πυρήνα της στρατηγικής της – Ποιες είναι οι καινοτομίες που εισάγει

Samsung: Η βιωσιμότητα στον πυρήνα της στρατηγικής της – Ποιες είναι οι καινοτομίες που εισάγει
Reuters

Νέες καινοτομίες που «ξεκλειδώνουν» περισσότερους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, μείωσης κόστους και περιορισμού αντίκτυπου των χρηστών στο περιβάλλον ανακοίνωσε στις 5 Ιανουαρίου 2023 η Samsung Electronics Co., Ltd.

Ειδικότερα, με υπηρεσίες όπως το SmartThings Energy να θέτουν νέα πρότυπα για την οικιακή απόδοση, οι νεότερες οικιακές συσκευές Bespoke της Samsung δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να εξοικονομούν ενέργεια και κόστος. Με τεχνολογίες, όπως ο νέος κύκλος πλύσης και το φίλτρο που μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές μικροπλαστικών από τα πλυντήρια, οι τελευταίες εξελίξεις της Samsung υποστηρίζουν την ευημερία του πλανήτη.

«Οι τεχνολογίες που ανακοινώνουμε στη CES 2023 τοποθετούν τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της εμπειρίας του χρήστη», δήλωσε ο Moohyung Lee, EVP και Επικεφαλής της Ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης στο Digital Appliances Business της Samsung Electronics. «Φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε η πιο ενεργειακά αποδοτική μάρκα συσκευών στον κόσμο και τα τελευταία προϊόντα και οι συνεργασίες μας θα βοηθήσουν να γίνει η βιώσιμη ζωή πραγματικότητα για περισσότερους ανθρώπους και περισσότερες κοινότητες».

Οι νέες τεχνολογίες

Με περισσότερες από 80 εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές, η πλατφόρμα SmartThings της Samsung συνεχίζει να επεκτείνεται, ενώ «ξεκλειδώνει» περισσότερους τρόπους για μείωση αποτυπώματος άνθρακα στο σπίτι. Η λειτουργία AI Energy Mode  του SmartThings Energy είναι πιο ισχυρή από ποτέ, προσφέροντας υποστήριξη για περισσότερες συσκευές και περιοχές και ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό περιλαμβάνει έως και 15% επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας για συμβατά ψυγεία, έως και 20% περισσότερη εξοικονόμηση για συμβατά κλιματιστικά  και έως 35% για συμβατά πλυντήρια  σε επιλεγμένους κύκλους.

Επιπλέον, οι προσπάθειες της Samsung να εμπλουτίσει και να επεκτείνει το SmartThings Energy οδήγησαν την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) να απονείμει στη Samsung την πρώτη πιστοποίηση του κλάδου για Smart Home Energy Management Systems (SHEMS). Η πιστοποίηση αναγνωρίζει έξυπνες οικιακές συσκευές και υπηρεσίες που διαχειρίζονται και αυτοματοποιούν τις συνδεδεμένες συσκευές, βοηθώντας τους καταναλωτές να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη χρήση της ενέργειας που καταναλώνουν. Έτσι, εμπνέουν την υιοθέτηση μιας συμπεριφορά εξοικονόμησης ενέργειας για μείωση του κόστους και διευκολύνουν τα μέτρα ανταπόκρισης στη ζήτηση που μειώνουν την πίεση στο δίκτυο.

Η EPA έχει επίσης απονείμει σε βασικά μοντέλα των οικιακών συσκευών Samsung 260 πιστοποιήσεις ENERGY STAR®, συμπεριλαμβανομένων 43 αναγνωρίσεων ως «Most Efficient».

Net Zero Homes

Για να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να απολαμβάνουν ενεργειακή ανεξαρτησία στο σπίτι, η Samsung ανακοίνωσε την επόμενη φάση της πρωτοβουλίας net zero home: το Έργο Έξυπνης Πόλης (Smart City Project). Σε συνεργασία με το Sterling Ranch και τον μακροχρόνιο τεχνολογικό συνεργάτη της Siemens, το Smart City Project θα καθιερώσει το Sterling Ranch ως μια βασικά σχεδιασμένη κοινότητα βιώσιμης στέγασης, ικανή να στεγάζει 30.000 κατοίκους στο Littleton του Κολοράντο.

Το SmartThings Energy θα λειτουργήσει ως η κύρια διαδραστική εφαρμογή των κατοίκων για την παρακολούθηση δεδομένων, με τις συσκευές Samsung να προσφέρουν στους κατοίκους πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη χρήση ενέργειας, νερού και φυσικού αερίου. Σε όλη την κοινότητα, οι ηλιακοί συλλέκτες και οι οικιακές μπαταρίες θα παράγουν και θα αποθηκεύουν ενέργεια, ενώ οι ενεργειακά αποδοτικές συσκευές θα μειώνουν την ισχύ και θα παρακολουθούν τη χρήση του νερού για εξοικονόμηση πόρων.

Οι τεχνολογίες της Samsung, σε συνδυασμό με τις  έξυπνες λύσεις υποδομής από τη Siemens και το έξυπνο σπίτι και τη λύση βελτιστοποίησης ενέργειας από την Resideo Technologies, θα διευκολύνουν τους κατοίκους του Sterling Ranch να απολαμβάνουν έναν τρόπο ζωής με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου.

Προοπτικές

Η συνεργασία της Samsung με τη Resideo επεκτείνεται πέρα από το Έργο Έξυπνης Πόλης. Η Samsung και η Resideo διερευνούν ευκαιρίες να ενσωματώσουν τις συσκευές Samsung με τις λύσεις έξυπνου δικτύου της Resideo για να συνδέσουν τους πελάτες με προγράμματα διαχείρισης ενέργειας στην Καλιφόρνια και το Τέξας. Στο μέλλον, αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία περισσότερων κοινοτήτων με έξυπνο δίκτυο, επεκτείνοντας τη ζήτηση για την κορυφαία λύση της Resideo στην κατηγορία και βελτιστοποιώντας την εξοικονόμηση ενέργειας του SmartThings Energy.

Περαιτέρω, για περισσότερο από ένα χρόνο, η Samsung και η Patagonia συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της απόρριψης μικροπλαστικών κατά τη διαδικασία καθαρισμού των ωκεανών και άλλων υδάτινων μαζών.

Ο κύκλος πλύσης και το φίλτρο Less Microfiber της Samsung είναι τα προϊόντα αυτής της συνεργασίας. Αποτελώντας μια σημαντική ανακάλυψη στην καταπολέμηση των μικροπλαστικών, ο κύκλος πλύσης Less Microfiber μειώνει τις εκπομπές μικροπλαστικών του κύκλου πλυντηρίου έως και 54% . Προς το παρόν η τεχνολογία είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη, ωστόσο θα κυκλοφορήσει σε συμβατά πλυντήρια στην Κορέα από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και στις ΗΠΑ σύντομα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις