Σάββατο, 15 Ιουν.
30oC Αθήνα

Schroders: Στρατηγική ενίσχυσης στην ελληνική αγορά από την διεθνή επενδυτική εταιρεία

Schroders: Στρατηγική ενίσχυσης στην ελληνική αγορά από την διεθνή επενδυτική εταιρεία

Σε στρατηγικής σημασίας αγορά αναδεικνύεται η Ελλάδα για την Schroders, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων στην Ευρώπη, με τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία να ανέρχονται στα 871,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2021.

Με την τοποθέτηση νέου εκπροσώπου για την Ελλάδα, Head of Greece, Cyprus & Malta τον κ. Δημήτρη Μπατζή, η Schroders επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπατζής, η Ελλάδα έχει γίνει μια στρατηγικής σημασίας αγορά για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου τα τελευταία χρόνια, ενώ τονίζει ότι η συνεργασία της Schroders με τοπικά ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι πολύ δυνατή.

Μεταξύ των στρατηγικών στόχων είναι επίσης, «η μηδενική κατανάλωση ενέργειας» (net zero), επειδή «η βιωσιμότητα είναι μέρος του DNA της Schroders» όπως αναφέρει ο κ. Μπατζής συμπληρώνοντας ότι «η εταιρεία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις που δείχνουν ισχυρή δέσμευση προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικά με τη Schroders, η οποία ιδρύθηκε το 1804, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων στην Ευρώπη, που απασχολεί πάνω από 5.700 άτομα σε 37 τοποθεσίες.

Οι στρατηγικοί στόχοι της είναι: Να αναπτύξει δραστηριότητες στο asset management, να δημιουργήσει στενότερες σχέσεις με τους τελικούς πελάτες και να επεκτείνει τα private assets τους και τα alternatives, με σκοπό να παρέχει άριστες επενδυτικές επιδόσεις στους πελάτες μέσω της ενεργού διαχείρισης.

Επιπλέον, η επιχείρηση διοχετεύει κεφάλαια σε βιώσιμες και ανθεκτικές επιχειρήσεις για να επιταχύνει τη θετική αλλαγή στον κόσμο, ενώ η επιχειρηματική φιλοσοφία της Schroders βασίζεται στην πεποίθηση ότι εάν εξυπηρετεί τους πελάτες, εξυπηρετεί τους μετόχους και άλλους ενδιαφερόμενους.

Ακόμη, προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις σε πέντε επιχειρηματικούς τομείς λύσεων: θεσμικά, αμοιβαία κεφάλαια, ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία και alternatives, και διαχείριση πλούτου, ενώ το επιχειρηματικό της μοντέλο διαφοροποιείται ανά γεωγραφική περιοχή, κατηγορία assets και τύπο πελάτη.

Στους πελάτες της συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικές εταιρείες, συνταξιοδοτικά προγράμματα, κρατικά επενδυτικά αμοιβαία κεφάλαια, δωρεές και ιδρύματα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις