Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Septona: Ολοκληρώνει επένδυση 2 εκατ. ευρώ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα Οινόφυτα – Τα οφέλη

Septona: Ολοκληρώνει επένδυση 2 εκατ. ευρώ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα Οινόφυτα – Τα οφέλη

H Septona, μία ελληνική επιχείρηση με δυναμική δραστηριότητα στην αγορά προσωπικής περιποίησης και υγιεινής στην Ελλάδα από το 1975 και εξαγωγές σε 70 χώρες, ολοκληρώνει επένδυση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις εγκαταστάσεις της, στο πλαίσιο δέσμευσης προς τις αξίες της βιωσιμότητας.

Η συγκεκριμένη επένδυση της Septona, ύψους 2 εκατομμυρίων, εταιρείας που εδώ και δεκαετίες κάνει εξαγωγές, αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε όλες τις επιφάνειες των εργοστασίων της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Στόχος είναι η στροφή μέρους της παραγωγής της Septona σε πράσινες μορφές ενέργειας, αξιοποιώντας την δύναμη του ήλιου. Μέσω των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών, η παραγωγή καθίσταται αυτοηλεκτροδοτούμενη σε ποσοστό 28%, εξοικονομώντας περίπου 3,9 Gigawatt/ώρα (GWh) ενέργειας.

Βιώσιμη στρατηγική

Παράλληλα, η Septona πραγματοποιεί ανακύκλωση νερού σε όλα τα εργοστάσια της, ανακύκλωση θερμότητας, ενώ λαμβάνει μέτρα και για τη μείωση αποβλήτων. Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 9001:2015 & ISO 50001 για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή, ενώ διαθέτει και πιστοποίηση FSC® Chain-of-Custody, για την προμήθεια πιστοποιημένων προϊόντων FSC®, ως απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας να προωθήσει την υπεύθυνη διαχείριση των παγκόσμιων δασών.

Ιδιαίτερη σημαντικές είναι και οι προσπάθειές της για πιο δίκαιες εμπορικές πρακτικές που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον, γεγονός που επιβεβαιώνεται μέσα από την επιθεώρηση ETI SMEDA standard, που τη κατατάσσει ενεργό μέλος του παγκόσμιου οργανισμού SEDEX, αλλά και η μακροχρόνια πιστοποίηση της στο Διεθνή οργανισμό FAIR TRADE Standard.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις