Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: «Αν δεν είχα πλούσιο μπαμπά θα είχα κάνει σουβλατζίδικο, πάλι πετυχημένο»

Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: «Αν δεν είχα πλούσιο μπαμπά θα είχα κάνει σουβλατζίδικο, πάλι πετυχημένο»
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα, που ξεκίνησαν με μια οικονομική βοήθεια από τον αυτοδημιούργητο πατέρα του Λουκά, ο πετυχημένος επιχειρηματίας Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη του πετυχημένου θεσμού Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece.

Σύμφωνα με τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, στόχος του Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece είναι η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία του Stelios Philanthropic Foundation στην Αθήνα, ο Sir Χατζηιωάννου έκανε ανοιχτή πρόσκληση σε νέους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να επιδιώξουν τη χρηματοδότηση.

Επιθυμία του είναι να προσφέρει σε νέους επιχειρηματίες οικονομική στήριξη στα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα, όπως έπραξε και ο πατέρας του, το 1994, όταν ο Στέλιος Χατζηιωάννου σε νεαρή ακόμα ηλικία τού ζήτησε να τον στηρίξει οικονομικά για να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια, που εξελίχθηκαν σε πολύπλευρους τομείς και με μεγάλη επιτυχία, υπό την ομπρέλα του σήματος easy.

Χαριτολογώντας ο ίδιος ανέφερε ότι: «Αν δεν είχα πλούσιο μπαμπά θα είχα κάνει σουβλατζίδικο, πάλι πετυχημένο όμως»!

Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει πάνω από 1 εκατ. ευρώ για να στηρίξει νέους επιχειρηματίες.

Επιστρέφει ο θεσμός νεανικής επιχειρηματικότητας

Έτσι, μετά από δύο χρόνια αποχής, λόγω κορονοϊού, ο θεσμός για τη νεανική επιχειρηματικότητα Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece, επιστρέφει προσφέροντας 100 χιλ. ευρώ μετρητά σε έπαθλα για 3 νικητές.

Τον κορυφαίο θεσμό διοργανώνει για 13η χρονιά ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης των εμπορικών σημάτων easy (easy family of brands – www.easygroup.com.gr and www.easyhistory.info, που συμπεριλαμβάνει τις easyJet, easyHotel, easyCar, easyFerry, easyStudies κ.α.) και του Stelios Philanthropic Foundation.

Ο θεσμός θα προσφέρει έπαθλα (δωρεά σε μετρητά) συνολικής αξίας €100.000 σε 3 νικητές και συγκεκριμένα: €50.000 στον πρώτο νικητή, €30.000 στον δεύτερο και €20.000 στον τρίτο.

Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: Τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα – Ο Έλληνας επιχειρηματίας Αλέξανδρος Νάστος

Με την ευκαιρία της έναρξης του θεσμού των επιχειρηματικών βραβείων, ο Sir Χατζηιωάννου εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ σύστησε τον Έλληνα επιχειρηματία Αλέξανδρο Νάστο, εμπνευστή της πιο πρόσφατης εταιρείας, της easyBoat.com, που αποτελεί μέλος της easy family of brands. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα για ενοικίαση σκαφών αναψυχής (ιστιοπλοϊκό, καταμαράν, φουσκωτό) σε προδιαγραφές και τιμές που προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Όπως είπε ο Sir Χατζηιωάννου ο μέσος όρος ενοικίασης την εβδομάδα είναι 3.000 για ένα σκάφος με 4 καμπίνες.

Με την τρέχουσα αξία της παγκόσμιας αγοράς ενοικίασης σκαφών αναψυχής να εκτιμάται στα 15,2 δισ. ευρώ (προβλέπεται να αυξηθεί στα 27 δισ. ευρώ έως το 2027 σύμφωνα με την ακόλουθη πηγή), η τρέχουσα χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό δημιουργεί μια νέα τουριστική τάση που ευνοεί την περιπέτεια, γι’ αυτό και το easyBoat είναι ένα καινοτόμο εργαλείο που βοηθά στην ανεύρεση και την ενοικίαση του κατάλληλου σκάφους για διακοπές.

Εκτός από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, στην παρουσίαση μίλησε ακόμη, ο κ. Νίκος Μουρκογιάννης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Stelios Philanthropic Foundation και επίτιμος καθηγητής στο Cass Business School, η κ. Μελίνα Πίσπα, Co-Founder του brand Sun of a Beach που το 2016 είχε ανακηρυχθεί νικήτρια εταιρεία, αλλά και ο κ. Αλέξανδρος Νάστος, Διευθύνων Σύμβουλος του easyBoat.com.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Τα 13α Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece απευθύνονται αποκλειστικά σε νέους και νέες Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών (γεννηθέντες και γεννηθείσες το 1982 ή μετέπειτα) που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον €30.000 τον χρόνο.

Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 3 άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Εάν οι ιδιοκτήτες είναι δύο, θα πρέπει να κατέχουν πάνω από το 80% της εταιρείας μεταξύ τους.

Από το 2008, και με μια μικρή παύση τα έτη 2020 και 2021 λόγω πανδημίας, ο σημαντικός για την ελληνική επιχειρηματικότητα θεσμός ενισχύει ουσιαστικά την εθνική οικονομία της Ελλάδας. Συμπεριλαμβανομένης της φετινής διοργάνωσης, τα Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece θα έχουν ενισχύσει τις νέες επιχειρήσεις της χώρας με το συνολικό ποσό των €1.020.000, από το 2008 έως σήμερα.

Η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά online, μέσα από τη σελίδα του Stelios Philanthropic Foundation: https://steliosfoundation.gr/stelios_awards_for_young_entrepreneurs_in_greece_2022/.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις