Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Vodafone – Χάρης Μπρουμίδης: Επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ – Τα σχέδια σε τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση

Vodafone – Χάρης Μπρουμίδης: Επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ – Τα σχέδια σε τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 600 εκατ. ευρώ, υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς η Vodafone Ελλάδος και επικεντρώνεται στις ευκαιρίες που αναδύονται μέσα από τα σχεδιαζόμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας κ. Χάρης Μπρουμίδης, σε εκπροσώπους του Τύπου, τονίζοντας ότι οι τομείς, στους οποίους θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση, αποτελούν τα έργα συνδεσιμότητας, υγείας, εκπαίδευσης, καθώς και η Ψηφιοποίηση Επιχειρήσεων και Δημοσίου Τομέα.

Από το επενδυτικό πρόγραμμα η εταιρεία επιδιώκει να εξασφαλίσει: Εκτεταμένη κάλυψη του 5G Giga Network, 650.000 σταθερές συνδέσεις νέας γενιάς και διασύνδεση σε 1 εκατομμύριο Έλληνες που διαμένουν σε 10 νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Το 2021 αποτέλεσε καλή χρονιά και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπρουμίδης «Κλείνει μια χρονιά με συνολικά θετικό πρόσημο για την Vodafone Ελλάδας, τα αποτελέσματά της και πάνω απ’ όλα για τους ανθρώπους της». Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 468 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4%. Το εξεταζόμενο διάστημα αυξήθηκε η πελατειακή βάση της κινητής, οι ευρωζωνικοί πελάτες της σταθερής παρέμειναν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, ενώ κατεγράφη θεαματική άνοδος στη χρήση data, η οποία αυξήθηκε κατά 72% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Vodafone – Στρατηγικές κινήσεις

Σχετικά με τη στρατηγική της εταιρείας, o κ. Μπρουμίδης τόνισε, ότι μεταξύ άλλων δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη δίδυμη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

-Ξεκινήσαμε την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στη σταθερή και θα κατασκευάσουμε 150.000 νέες γραμμές Fiber to the Home (FTTH) στην επόμενη τριετία, επεκτείνοντας το Vodafone Giga Network σε νέες περιοχές, που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν υποδομές οπτικών ινών. Έτσι, στο τέλος του επενδυτικού προγράμματος, η Vodafone θα διαθέτει πάνω από 650.000 γραμμές νέας γενιάς.

-Προχωράμε με το έργο της υποθαλάσσιας διασύνδεσης των νησιών μας, όπου μετά την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας θα ξεκινήσει η πόντισή τους που πρόκειται να φέρει νέες δυνατότητες σε σχεδόν 1 εκατ. Έλληνες και χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις σε 10 νησιά της χώρας.

-Κατασκευάζουμε, επεκτείνουμε και πυκνώνουμε το 5G Vodafone Giga Network και τον Μάρτιο 2022 θα έχουμε επιτύχει πληθυσμιακή κάλυψη άνω του 40%. Ήδη, το 5G δίκτυο της Vodafone λειτουργεί σε 23 ελληνικές πόλεις και αρκετούς τουριστικούς προορισμούς.

– Το 5G θα είναι καταλύτης στην ψηφιακή μετάβαση, η οποία είναι και πράσινη μετάβαση. Αυτή η δίδυμη μετάβαση βρίσκεται στον πυρήνα της δικής μας αποστολής, που περιλαμβάνει την προστασία του πλανήτη. Πρόσφατα, αποδείξαμε τις δυνατότητες της δίδυμης αυτής μετάβασης στη Χάλκη, η οποία μέσα από το 5G και τις τεχνολογίες που εγκαταστήσαμε στο νησί, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο, να συμμετάσχει ισότιμα στην ψηφιακή επανάσταση και να γίνει πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη.

Vodafone – Συνδρομητική πλατφόρμα

Όσον αφορά τα σχέδια για την συνδρομητική τηλεόραση, η εταιρεία προτίθεται να ενισχύσει την παρουσία της και αυτόν τον τομέα. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις με την WarnerMedia για την προβολή της συνδρομητικής πλατφόρμας HBO Max μέσω της Vodafone ΤV από την νέα χρονιά. Στόχος είναι να προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες στους συνδρομητές της σε προνομιακές ή και μηδενικές τιμές κατά περίπτωση.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις