Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Volotea: Ενισχύει τους δεσμούς με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Ξεκινά δρομολόγια σε Νάπολη, Σπλιτ και Βρέστη

Volotea: Ενισχύει τους δεσμούς με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Ξεκινά δρομολόγια σε Νάπολη, Σπλιτ και Βρέστη

Νέα δρομολόγια που συνδέουν την Αθήνα και το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την Νάπολη της Ιταλίας, το Σπλιτ της Κροατίας και τη Βρέστη της Γαλλίας ανακοίνωσε για το 2024 η ισπανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Volotea.

Όπως ανακοίνωσε σε εκπροσώπους του Τύπου η διοίκηση της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας – που ενισχύει τους δεσμούς με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» – για τον επόμενο χρόνο θα προσφέρει πάνω από 835.000 θέσεις.

To νούμερο αυτό που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της, αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 23% σε σχέση με το 2023 και 142% έναντι του 2018.

Τα δρομολόγια

Ειδικότερα, από τον επόμενο χρόνο, η Volotea θα επεκτείνει το δίκτυό της περιλαμβάνοντας συνολικά 20 δρομολόγια που θα αναχωρούν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος», συνδέοντας την ελληνική πρωτεύουσα με πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, η ισπανική αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει απευθείας συνδέσεις με δημοφιλείς προορισμούς όπως το Μπιλμπάο, το Μπορντό, το Μπάρι, το Κάλιαρι, το Ντουμπρόβνικ, το Ηράκλειο, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Λιλ, η Λυών, η Μασσαλία, η Νάντη, το Παλέρμο, το Στρασβούργο, η Τουλούζη, η Βενετία και η Βερόνα.

Ιταλία, Κροατία, Γαλλία

Όσον αφορά τα τρία νέα δρομολόγια με τα οποία ενισχύει τη συνδεσιμότητά της, για Νάπολη θα προσφέρονται πάνω από 23.600 θέσεις σε 132 πτήσεις, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες (Πέμπτη και Κυριακή), για Σπλιτ περίπου 12.850 θέσεις σε 148 πτήσεις, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες (Τετάρτη και Κυριακή) και για Βρέστη, πάνω από 20.000 θέσεις σε περισσότερες από 100 πτήσεις, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες (Τρίτη και τα Σάββατο).

Από την πλευρά της η διοίκηση διευκρίνισε ότι θα διατηρήσει τον στόλο των δύο αεροσκαφών στη βάση της Αθήνας, το προσωπικό των 80 άμεσων εργαζομένων και τους έμμεσους εργαζόμενους που ξεπερνούν τους 450.

Πολύτιμες συνέργειες

Σημειωτέον ότι αρχής γενομένης από το 2021 η Volotea διατηρεί συνεργασία και με την Aegean, προσφέροντας πτήσεις κοινού κωδικού οι οποίες την τρέχουσα χρονιά έφτασαν τις 95. Από αυτές, 34 πραγματοποιούνται από τη Volotea, 46 από την Aegean, και 15 είναι επικαλυπτόμενες, διαθέσιμες μέσω των καναλιών πωλήσεων και των δύο αεροπορικών εταιρειών.

Η συμφωνία αποτελεί μία από τις τρεις στρατηγικές εταιρικές σχέσεις της Volotea με κορυφαίες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες – οι άλλες δύο είναι οι TAP Portugal και η Eurowings του Ομίλου Lufthansa.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις